Crin Antonescu: Ponta şi Dragnea par mult mai cooperanţi cu Băsescu decât lăsau impresia în campanie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru "Gândul", în replică la criticile secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, că nimeni din PNL nu i-a criticat pe liderii PSD pentru atitudinea "cooperantă" faţă de preşedintele Traian Băsescu.

1083 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Ponta şi Dragnea par mult mai cooperanţi cu Băsescu decât lăsau impresia în campanie

Crin Antonescu: Ponta şi Dragnea par mult mai cooperanţi cu Băsescu decât lăsau impresia în campanie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu avem de-a face cu un asemenea fenomen şi nu îmi aduc aminte ca cineva din PNL să fi intrat la idei atunci când o sumă de alţi oameni din PD cu funcţii importante şi ei s-au înscris în decursul vremii la PSD. Repet, ceea ce este important este că nu văd de ce se vorbeşte despre un asemenea fenomen, de ce se foloseşte pluralul şi nu văd cu ce USL este pusă în pericol", a reacţionat Crin Antonescu într-un interviu pentru Gândul, după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat îngrijorat de ultimele veniri în tabăra liberală.

Liderul PNL le-a transmis celor de la PSD că nu au de ce să se îngrijoreze în această privinţă, iar dacă apar interpretări greşite printre social-democraţi ar trebui să le corecteze.

"Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a existat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri", a fost mesajul lui Antonescu pentru partenerii de guvernare.

Totodată, Crin Antonescu i-a atenţionat pe cei din PSD că nu au fost criticaţi în PNL, deşi par "mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu".

"Ce este interesant că, în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi. Încă o dată o spun, nu avem de-a face cu un asemenea fenomen, nu au niciun motiv de îndoială, nici cei din PSD şi mai ales alegătorii noştri", a spus Antonescu.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a precizat că nu va participa la discursul pe care preşedintele Băsescu îl va avea în Parlament marţi şi că va exista o discuţie şi la nivelul grupurilor parlamentare ale PNL în privinţa prezenţei la acest eveniment.

"Eu personal nu voi participa şi voi pune problema în grupurile parlamentare ca oricine doreşte să participe să o facă şi cine nu doreşte să participe să nu o facă. Asta vine din faptul că noi îndeplinim toate procedurile constituţionale, raportate la condiţia constituţională a lui Traian Băsescu, dar nu i-am recunoscut din vară încoace vreo urmă de legitimitate", a spus Antonescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seară, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulţi tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni, menţionând că PSD luat decizia de a nu accepta migraţia politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici