Crin Antonescu spune că Traian Băsescu s-a lăsat folosit de Angela Merkel

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a lăsat folosit de Angela Merkel, el precizând că România se afla "într-o situaţie foarte convenabilă" pentru cancelarul german.

2470 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu spune că Traian Băsescu s-a lăsat folosit de Angela Merkel

Angela Merkel si Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Antonescu, Traian Băsescu şi guvernele acestuia au reprezentat o Românie "pasivă, obiect" la masa discuţiilor în UE.Crin Antonescu spune că Traian Băsescu s

"Nu obiect, dar în niciun caz actor", a precizat preşedintele interimar, la Realitatea TV.

El a adăugat că pe plan extern România a fost un partener "foarte comod pentru alţii şi foarte puţin profitabil pentru ea însăşi".

Întrebat dacă a fost uimit de reacţia Germaniei şi a SUA în favoarea lui Traian Băsescu, Antonescu a spus că nu a fost uimit. "Nu m-a uimit, pentru că eu nu cred că a fost o reacţie în favoarea lui Traian Băsescu. Cred că Traian Băsescu este, sincer, un pretext şi cred că reacţia atât de puternică, pentru că a fost mai puternică decât mă aşteptam şi probabil decât se aşteptau foarte muţi, ţine de faptul că România se afla într-o situaţie foarte convenabilă pentru unii, pentru doamna Merkel de pildă, repet, personaj stimabil şi mare jucător", a spus Antonescu.

Întrebat dacă crede că Traian Băsescu s-a lăsat folosit de Angela Merkel, preşedintele interimar a răspuns: "Da, da. Pentru că, repet, Traian Băsescu nefiind interesat, nefiind poate capabil, neavând poate dorinţa de a-şi asuma acest rol, repet, al României la masa Europei, şi fiind preocupat doar de jocurile interne, de munca sa migaloasă, tenace, ca sub paravanul separaţiei puterilor în stat şi Procuraturii ultraperformate să ţeasă aici un regim cvasiautoritar în care, de fapt, toată puterea să se concentreze încet-încet în mâinile unui singur om, a conferit tuturor partenerilor externi aceste facilităţi, aceste comodităţi, să spun aşa, în legătură cu România, ceea ce l-a făcut să fie foarte preţios într-un moment în care, din diferite motive, şi SUA şi UE, care să nu zic că înseamnă Germania, dar în care Germania înseamnă foarte mult, să nu aibă chef de complicaţii în România".

El a spus că tensiunile din România şi decizia electoratului au deranjat în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici