Cristian Buşoi: Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi cei cu cancer sunt în mare pericol de frica COVID-19

  • Mulţi români nu mai apelează la medici de frica COVID-19, iar spitatele nu mai preiau decât urgenţele, spune europarlamentarul Cristian Buşoi. Starea de urgenţă îi ţine pe aceştia departe de sistemul medical.
  • Eurodeputatul liberal spune că există două categorii de persoane ameninţate să nu fie tratate, pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi cei cu cancer.
  • El cere modificarea urgentă a reglementarii privind tratarea în spitale cu precădere doar a urgenţelor şi o campanie de informare pentru bolnavi.
237 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi: Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi cei cu cancer sunt în mare pericol de frica COVID-19

Cristian Buşoi: Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi cei cu cancer sunt în mare pericol de frica COVID-19

Buşoi constată că pacienţii refuză să mai meargă în spitale, să îşi trateze alte afecţiuni, preferând să stea acasă, de teama infectării cu noul tip coronavirus.

De asemenea, în opinia liberalului, cei care vor să se trateze de multe ori nu au posibilitatea pentru că, din cauza noilor reguli dictate de starea de urgenţă, spitalele pot primi doar urgenţele medicale.

„Pacienţii cu afecţiuni oncologice, mai ales cei care erau în curs de diagnosticare sunt cel mai mult în pericol, odată cu impunerea acestor reguli”, transmite Buşoi.

El cere Guvernului măsuri urgente în privinţa tratării românilor în spitalele care nu fac parte din planul de luptă anti-Covid 19. „Urgent este nevoie de o campanie publică de informare pentru ca românii, cu toţii, să conştientizeze faptul că tratarea anumitor afecţiuni se poate face doar în instituţiile medicale şi nu acasă. Urgent este nevoie de modificarea reglementarii privind tratarea în spitale cu precădere doar a urgenţelor”, a solicitat europarlamentarul.

„Sunt afecţiuni care nu aşteaptă ca pandemia să treacă. Sunt boli care evoluează rapid şi pot reprezinta o ameninţare chiar mai mare decât virusul pentru sănătatea şi chiar viaţa bolnavilor. Nu trebuie să ajungem în situaţia Italiei, unde presa trage un puternic semnal de alarmă că mortalitatea prin atac de cord o va depăşi pe cea asociată direct cu pandemia din cauză că pacienţii nu au ajuns la timp la spital”, mai spune liberalul care concluzionează că pacienţii români trebuie să primească asistenţă medicală şi să îşi urmeze tratamentele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici