Cristian Diaconescu: Utilizarea vizitei Victoriei Nuland în favoarea sau defavoarea unora este ridicolă

Încercarea de a utiliza vizita asistentului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland "în favoarea sau în defavoarea unuia dintre actorii politici relevanţi de la noi, este ridicolă", a comentat, duminică, pe blogul personal, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.

414 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu: Utilizarea vizitei Victoriei Nuland în favoarea sau defavoarea unora este ridicolă

Victoria Nuland (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Această vizită trebuie "să fie înţeleasă în cheia sprijinului real pe care il primim, iată, susţinut din partea SUA, pentru consolidarea statului de drept, pentru un traseu democratic sigur al Romaniei în spaţiul european şi euro-atlantic", explică Diaconescu.

Diaconescu spune că "Administraţia americană a constatat derapaje ale puterii politice, agresiuni ale puterii la adresa statului de drept şi ingerinţe si presiuni în treburile şi independenţa justiţiei şi, în mod natural, a luat decizia de a trimite un înalt oficial pentru a prospecta această situaţie anormală din România".

Consilierul prezidenţial apreciază că maniera în care Victoria Nuland şi-a transmis mesajele este " una deosebit de constructivă, necontondentă".

Referindu-se la absenţa premierului Ponta din peisajul vizitei, Diaconescu a comentat: "Este strict problema domnului Victor Ponta cum anume îşi gestionează relaţiile cu partenerii externi, atâta vreme cât aceste relaţii nu afectează credibilitatea României şi atât timp cât pentru gesturile grosolane nu trebuie să plăteasca România şi poporul român".

"Cine a avut ceva de înţeles din aceste mesaje (n.r.- ale Victoriei Nuland), cu certitudine a înţeles. Cine nu, nu speraţi ca nu va înţelege niciodată! Speranţa mea este că de data aceasta, în România numarul celor care au înţeles corect mesajul american să fie substanţial mai mare decât al celor din afară, astfel încât să putem crede că viitorul ne poate aduce "normalitatea" în modul în care aceasta este descrisă în lumea liberă, o lume căreia pretindem că îi aparţinem, şi nu izolarea drept consecinţă a cultivării unor concepte materialist-dialectice de tipul democraţiei originale", a mai comentat consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici