Cristian Preda: Adversarii revizuirii Constituţiei sunt parlamentarii şi baronii locali

Consilierul prezidenţial Cristian Preda a declarat, miercuri, la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Populare, că adversarii revizuirii Constituţiei sunt parlamentarii, care se tem de diminuarea numărului de colegii şi baronii locali, cărora le e frică să nu îşi piară influenţa judeţeană.

13 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Adversarii revizuirii Constituţiei sunt parlamentarii şi baronii locali

Cristian Preda: Adversarii revizuirii Constituţiei sunt parlamentarii şi baronii locali (Imagine: Mediafax Foto)

"Există două tipuri de adversari ai unei revizuiri constituţionale. Unii sunt parlamentarii, ceilalţi sunt baronii locali. Primii se tem de diminuarea numarului de colegii. Ceilalţi au grijă să nu-şi piardă influenţa, mai greu de configurat dacă teritoriul e mai mare", a spus Cristian Preda.

Consilierul prezidenţial a arătat că noua Constituţie va realiza şi o reamenajare a teritoriului, creându-se regiuni mai ample decât actualele judeţe, ceea ce determină temerile parlamentarilor şi baronilor locali.

Potrivit lui Preda, introducerea scrutinului majoritar într-un tur la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene şi "mitul uninominalului" aplicat alegerii parlamentarilor au sporit forţa acestor două categorii. "Nu e sigur ca a sporit şi autoritatea lor. Singura autoritate care va conta va fi cea a cetăţeanului", a susţinut Cristian Preda.

Institutul de Studii Populare şi Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională a organizat, marţi, dezbaterea "O Constituţie pentru cetăţeni", la care participă Valeriu Stoica, Ioan Stanomir, Cristian Preda, Cătălin Avramescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici