Cristian Preda: Antonescu îl va graţia, probabil, pe Năstase, dacă va fi preşedinte interimar

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat, la RFI, că liderul PNL Crin Antonescu îl va graţia, probabil, pe Adrian Năstase, dacă ajunge preşedinte interimar şi că scandalurile din aceste zile de la Bucureşti se vor reflecta dezastruos în raportul pe Justiţie al CE.

1034 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Antonescu îl va graţia, probabil, pe Năstase, dacă va fi preşedinte interimar

Cristian Preda: Antonescu îl va graţia, probabil, pe Năstase, dacă va fi preşedinte interimar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Crin Antonescu probabil că-l va graţia pe Adrian Năstase, dacă va ajunge preşedinte interimar al României, după eventuala suspendare a lui Traian Băsescu. Scandalurile din aceste zile de la Bucureşti se vor reflecta dezastruos în raportul pe justiţie al Comisiei Europene şi vor exista efecte şi asupra intrării în Schengen. România redevine elevul codaş al Europei şi va fi arătată din nou cu degetul ca un popor barbar", a spus Preda, citat de RFI.

În opinia lui Cristian Preda, toate acţiunile USL din ultimele zile se vor reflecta negativ în raportul MCV din această lună: "Eu cred că e deja dezastru! Ce s-a întâmplat în ultimele zile, indiferent ce va veni de acum încolo, ceea ce s-a întâmplat deja ne duce cu mulţi ani înapoi. E păcat, pentru că şi instituţiile noastre şi cetăţenii au avut de îndurat foarte multe eforturi, pentru a ajunge într-un punct în care eram gata-gata să intrăm în ordine, să avem un statut perfect egal cu al celorlalte ţări şi de acum, ce s-a întâmplat e teribil!".

Întrebat dacă crede că şeful Senatului, Crin Antonescu, îl va graţia pe Adrian Năstase, în cazul în care devine preşedinte interimar al ţării, după eventuala suspendare a lui Traian Băsescu, Cristian Preda a răspuns: "Da, preşedintele interimar are câteva atribuţii limitate. Nu este însă limitată şi capacitatea de a graţia. Probabil că dacă o cerere va fi introdusă, Crin Antonescu va proceda la graţiere".

Parlamentul se reuneşte joi şi vineri într-o sesiune extraordinară, pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici