Cristian Preda, despre alegeri în 25 noiembrie: Nu putem încălca Constituţia nici pentru patru zile

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că democrat-liberalii sunt gata să negocieze cu Guvernul tot ceea ce ţine de guvernare, dar nu să facă "meditaţii la Drept constituţional", el arătând că, potrivit Constituţiei, alegerile nu pot fi în 25 noiembrie.

576 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda, despre alegeri în 25 noiembrie: Nu putem încălca Constituţia nici pentru patru zile

Cristian Preda, despre alegeri în 25 noiembrie: Nu putem încălca Constituţia nici pentru patru zile (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Răspunsul meu pentru Victor Ponta este articolul 63 alineatul 3 din Constituţie. Suntem blocaţi de textul constituţional, care stabileşte că Parlamentul nou ales se întruneşte în cel mult 20 de zile de la alegeri, ceea ce înseamnă că, dacă alegerile ar fi în 25 noiembrie, acest lucru ar trebui să se întâmple în 15 decembrie. Ori, mandatul actualului Parlament se încheie în 19 decembrie. Nu putem încălca Constituţia nici pentru patru zile", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Preda, referindu-se la solicitarea premierului Victor Ponta adresată ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, de a discuta cu PDL în eventualitatea ca opoziţia să accepte pentru alegeri data de 25 noiembrie.

Preda a precizat însă că democrat-liberalii sunt gata să negocieze cu Guvernul tot ceea ce ţine de guvernare, întrucât au soluţii.

Întrebat dacă PDL ar accepta şi o discuţie despre stabilirea datei alegerilor parlamentare în 25 noiembrie, prim-vicepreşedintele PDL a răspuns: "Negocierile nu sunt meditaţii la disciplina Drept constituţional".

El a mai explicat că nu există decât o singură posibilitate pentru organizarea alegerilor înainte de 2 decembrie, respectiv prin dizolvarea Parlamentului, care poate fi făcută numai prin demiterea Guvernului, urmată de două încercări eşuate de învestire a unui nou Cabinet. "Nu suntem în această situaţie", a adăugat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici