Cristian Preda: Ideea unui guvern PDL-PSD nu este bună din perspectiva filozofiilor economice

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, la RFI, că ideea unui guvern PDL-PSD nu este bună "din perspectiva filozofiilor economice", menţionând că forţele de dreapta trebuie reunite, că nu exclude o alianţă PDL-PNL şi că ideea că preşedintele este un blocaj în această privinţă este falsă.

445 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Ideea unui guvern PDL-PSD nu este bună din perspectiva filozofiilor economice

Cristian Preda: Ideea unui guvern PDL-PSD nu este bună din perspectiva filozofiilor economice (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat ce va face PDL după alegerile parlamentare din 2012, Preda a răspuns: "Depinde unde suntem. Dacă suntem la 20%, sigur că am putea să acceptăm poziţia de partid minor într-o coaliţie".

Potrivit europarlamentarului, trebuie reunite acele forţe de dreapta, "care sunt capabile să ducă ţara către o societate liberală, către o societate cu democraţie solidă, în sensul filosofiei de centru-dreapta din Europa".

Întrebat cum vede ideea unui nou Guvern PDL-PSD, Cristian Preda a răspuns că o alianţă între cele două formaţiuni nu ar fi bună.

"Eu cred că ar fi rău, sincer vă spun, din perspectiva filozofiilor economice, pentru că văd ce înseamnă stânga în acest moment în Europa şi ea nu face decât să clameze sfârşitul capitalismului financiar. (…) Văd un efort la o guvernare de dreapta de a găsi nişte soluţii, pentru ca în continuare capitalismul să rămână soluţia de dezvoltare economică. Or aici mi se pare că PDL şi PNL se califică pentru a dezvolta un proiect comun. Bun, din raţiuni strict locale, strict domestice, o asemenea cooperare inteligentă este blocată. Eu sper totuşi că până la urmă inteligenţa îşi va spune cuvântul. Dacă inteligenţa nu-şi va spune cuvântul, sigur că vom ajunge după alegeri la tot felul de combinaţii. Dar nu cred că o alianţă PDL-PSD ar fi bună", consideră Cristian Preda.

De asemenea, întrebat dacă ar fi posibil un nou Guvern PDL-PNL, Preda a precizat nu exclude acest scenariu: "Eu nu cred că este vreo uşă închisă în politica românească şi ideea că preşedintele este un blocaj în această privinţă este o idee falsă".

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la RFI, că USL va înregistra o scădere continuă în sondaje şi se va rupe înainte de alegeri, el adăugând că în 2013 la putere va fi o coaliţie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici