Cristian Preda: Merg la Colegiu cu demisia. Trebuie să fixăm data Convenţiei. O dată bună e 3 martie

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va merge cu demisia la şedinţa Colegiului Director al partidului de vineri, el susţinând că trebuie fixată data Convenţiei Naţionale extraordinare, care în opinia sa ar putea avea loc în 3 martie.

520 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Merg la Colegiu cu demisia. Trebuie să fixăm data Convenţiei. O dată bună e 3 martie

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Voi merge la şedinţa de vineri cu demisia pregătită, în sensul în care discuţia principală este când se face Convenţia. Când se fixează Convenţia Naţională, eşti demisionar, se organizează un comitet de administrare a treburilor curente", a spus Preda.

Întrebat ce va face dacă nu se va stabili când se organizează o convenţie pentru alegerea noii conduceri a partidului, prim-vicepreşedintele a răspuns: "Atunci îmi dau demisia de-a dreptul".

Preda a mai spus că nimeni nu trebuie "să ţină de scaun", dar şi că PDL trebuie să iasă din "logica răzbunării". "Trebuie o analiză seacă, neutră şi să nu ne furăm căciula, să căutăm cu adevărat soluţiile de solidarizare", a adăugat el.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că, în acest moment, sunt "două mari frustrări" în partid: pe de o parte a celor care dau vina încă pe Emil Boc pentru pierderea alegerilor locale, deşi Boc a câştigat la Cluj, iar pe de altă parte, a celor care au fost îndepărtaţi începând din vară tocmai pentru că s-au aflat alături de Emil Boc.

"Şi unii, şi alţii vor revanşă. Problema nu e să tratăm care din cele două frustrări e mai legitimă, ci cum să solidarizăm membrii PDL", a adăugat Preda.

În opinia sa, trebuie stabilită rapid o dată a Convenţiei Naţionale, care să fie organizată cât se poate de repede astfel încât să existe timp suficient pentru a face analize în organizaţii şi pentru a putea avea loc o dezbatere democratică în interiorul partidului, care să ducă la validarea unor lideri în care oamenii au încredere.

Întrebat cine din PDL ar putea fi liderul care să realizeze acest lucru, Cristian Preda a răspuns: "Nu poţi şti unde e acest lider înainte de a porni în căutarea lui".

El a adăugat că nu trebuie organizată foarte rapid Convenţia, pentru că atunci nu se va produce ceva consistent.

Întrebat când ar fi potrivit, în aceste condiţii, să fie organizată Convenţia, Cristian Preda a spus că în ultima săptămână din februarie sau prima săptămână din martie, arătând că o dată bună ar fi 3 martie 2013.

"Orientarea noastră trebuie să fie în această direcţie", a adăugat Preda, arătând că "în vară s-a forţat nota" şi că ar fi fost "mai înţelept" să fi fost o formulă tranzitorie de conducere a partidului până la alegeri.

În privinţa relaţiilor viitoare dintre PDL şi FC şi PNŢCD, Preda a spus: "Trebuie să le spunem acestor oameni să vină alături de noi. Nu trebuie să criticăm proiectul ARD. Trebuie să mergem cu ei înainte şi să vedem dacă putem să construim ceva mai bun. Nu avem monopolul inteligenţei de centru-dreapta în PDL. Trebuie să fim mai modeşti şi trebuie să atragem oameni valoroşi din societate acum, nu când se fixează data alegerilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici