Cristian Preda: Ponta vrea să reintroducă în discuţie suspendarea preşedintelui; Băsescu tace bine

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine, într-o postare făcută marţi pe blogul personal, că premierul Victor Ponta vrea să reintroducă în discuţia publica suspendarea preşedintelui, invocând neconstituţionalitatea prezenţei sale la Congresul PPE şi că Traian Băsescu "bine face" tăcând.

514 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Ponta vrea să reintroducă în discuţie suspendarea preşedintelui; Băsescu tace bine

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Victor Ponta vrea să reintroducă în discuţia publică suspendarea. Se teme probabil că, indiferent de rezultatul USL, Traian Băsescu nu îl va mai nominaliza ca premier şi încearcă, într-un mod cam copilăresc, să arate că are o piatră în mână şi, dacă se supără, o poate arunca în geamul de la Cotroceni. Băsescu tace şi bine face", a scris europarlamentarul pe blogul personal.

Preda remarcă faptul că Victor Ponta "nu poate rezista o zi fără să-l «înţepe» pe Traian Băsescu" şi aduce un argument "factual" în favoarea lui Băsescu.

"Ştiu că argumentele au o valoare minoră pentru ocupantul scaunului de la Palatul Victoriei. Voi enunţa totuşi unul, care ar trebui să-l pună pe gânduri pe premierul român.

Argumentul e pur factual. Atunci când era preşedinte, Sarkozy participa la reuniunile PPE. De ce oare Băsescu ar trebui să aibă un statut mai slab? Sau nu cumva şi Sarkozy încălca textul Constituşiei franceze, iar socialiştii de la Paris nu au fost aşa vigilenţi precum cei de la Bucureşti?", scrie Preda pe blog.

Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, a afirmat liderul USL, Victor Ponta.

"Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedinte Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta", a spus Ponta la Antena 3.

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura miercuri şi joi la Palatul Parlamentului

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici