Cristian Preda: Sunt unii în PDL care vor cooptarea lui Ungureanu. E bine pentru toată lumea să fie independent

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că sunt discuţii în PDL privind cooptarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în partid, dar a spus că, pentru opoziţie, PDL, Traian Băsescu şi ţară, este bine ca premierul Mihai Răzvan Ungureanu să rămână independent.

628 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Sunt unii în PDL care vor cooptarea lui Ungureanu. E bine pentru toată lumea să fie independent

Cristian Preda: Sunt unii în PDL care vor cooptarea lui Ungureanu. E bine pentru toată lumea să fie independent (Imagine: Daniel Mihailescu/mediafax Foto)

"Cred că Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să rămână independent şi eu cred că e mai bine să fie independent, pentru toată lumea", a afirmat Cristian Preda.

El a spus că un premier independent va detensiona relaţia dintre majoritate şi opoziţie şi că tensiunea politică din ţară poate fi diminuată dacă la vârful Guvernului se află o persoană independentă politic.

"E bine nu doar pentru opoziţie, ci şi pentru PDL", a adăugat Cristian Preda, arătând că are o presimţire că noii miniştri vor fi mai buni decât cei dinainte, iar aceştia vor demonstra că pot să facă lucruri de calitate sub comanda cuiva care nu este şef la partid.

"Cred că este un avantaj şi pentru Traian Băsescu un premier independent", a mai spus Preda, adăugând că Traian Băsescu a dovedit că, în pofida acuzaţiilor de partizanat, are încredere într-o persoană independentă pentru a conduce Guvernul. "Dispoziţiile Constituţiei pot fi citite mai uşor. Cu un premier independent rolul politic al preşedintelui devine mai clar", a adăugat europarlamentarul PDL.

El a mai spus că este bine şi pentru ţară, deoarece un premier independent poate garanta şi alegeri corecte.

Întrebat dacă sunt unii membri PDL care doresc cooptarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în partid, Preda a răspuns: "Da, sunt unii, dar opinia mea este că nu este bine nici pentru opoziţie, nici pentru noi ca partid, nici pentru preşedinte şi nici pentru ceea ce înseamnă construirea alegerilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici