Cristian Preda va propune PDL să aibă ca siglă mărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru "Gândul", că va propune partidului să aibă ca siglă mărul, pentru că este un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie şi "este un fruct pentru toată lumea".

27 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda va propune PDL să aibă ca siglă mărul

Cristian Preda va propune PDL să aibă ca siglă mărul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu văd nicio problemă cu denumirea partidului, e bine să rămână şi termenul de democrat, şi cel de liberal, nu este nicio problemă în privinţa culorii, e foarte bine că este portocalie, însă sigla creează într-adevăr nişte discuţii, trandafirul fiind un simbol socialist. Voi propune partidului, ca siglă, un măr, pentru că e un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie şi e un fruct pentru toată lumea. Oricine poate să mănânce un măr"", a declarat Cristian Preda pentru "Gândul".

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că PDL ar trebui să-şi clarifice docrina, să adopte altă siglă, trandafirii fiind simbol socialist, şi să-şi schimbe denumirea, el propunând titulatura Partidul Popular.

"Cred că partidul trebuie rebranduit. Trebuie asumată o doctrină foarte clară, chiar şi la nivelul siglei. Noi avem trandafiri, care reprezintă un simbol socialist. M-am gândit că denumirea Partidul Popular ar fi mult mai potrivită, mai clară şi ar exprima mult mai clar ceea ce suntem noi acum", a declarat Sever Voinescu.

El a adăugat că, în materie de sigle, "este limpede că trebuie lucrat cu simbolurile deja consacrate ale curentului popular în Europa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici