Cristian Rizea: ANI acţionează politic dorind discreditarea mea

Preşedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că acţiunea întreprinsă de ANI la adresa sa reprezintă "o mizerie" şi "o comandă politică" el precizând că ANI nu l-a citat şi că de aceea acţiunea instituţiei are în vedere discreditarea sa.

257 afișări
Imaginea articolului Cristian Rizea: ANI acţionează politic dorind discreditarea mea

Cristian Rizea: ANI acţionează politic dorind discreditarea mea (Imagine: www.cdep.ro)

"Este o mizerie, o comandă politică. ANI nici măcar nu m-a citat pentru că, dacă ar fi făcut-o, ar fi văzut că din documente se justifică totul. A fost vorba de un împrumut de 300 de mii de euro, luat acum trei ani, şi returnat în câteva luni. Există acte justificatoare", a spus Rizea.

El a precizat că acuzaţia de spălare de bani şi de tranzacţii imobiliare frauduloase se referă la perioada 2007, atunci când nu era parlamentar şi a arătat că ANI are în atribuţii verificarea exlusivă a perioadei în care persoanele ocupă funcţii de demnitari.

"Nu este nicio problemă, eu pot prezenta oricând şi acele documente, şi în faţa presei, şi faţa ANI. Nu s-a eludat statul cu nici un leu, tranzacţiile imobiliare au fost transparente şi desfăşurate prin bancă", a spus Rizea.

Deputatul PSD a susţinut că, în aceste condiţii, demersul ANI are în vedere exclusiv discreditarea sa ca persoană şi ca politician şi punerea numelui lui într-o lumină proastă având în vedere că face parte din cei care au criticat actualul regim politic.

"Am toate documentele şi abia aştept să merg în instanţă, să vedem ce zice simpatica ANI atunci când voi veni cu o decizie irevocabilă şi definitivă", a mai spus Rizea.

Inspectorii de integritate cer Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa să verifice veniturile realizate de către deputatul PSD Cristian Rizea în timpul mandatului de parlamentar şi sesizează ONCSB şi ANAF privind tranzacţiile bancare realizate de acesta.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul lui Cristian Rizea existenţa unei diferenţe semnificative în cuantum de 1.264.024,83 lei (aproximativ 300.250,56 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 19 decembrie 2008 - 31 decembrie 2010, informează ANI într-un comunicat transmis miercuri.

Totodată, inspectorii de integritate au mai constatat existenţa unor tranzacţii bancare suspecte, în valoare de 3.033.765,7 lei (aproximativ 719.583,73 euro) şi 199.600 de euro, dar şi existenţa unor tranzacţii comerciale suspecte şi elemente privind posibila încălcare a obligaţiilor fiscale prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Cristian Rizea a fost informat cu privire declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale şi la faptul că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate, susţine ANI.

Evaluările au fost demarate în 16 noiembrie 2010.

Cristian Rizea exercită, în prezent, mandatul de deputat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici