Cristian Tudor Popescu: De ce nu trebuie să plece guvernul Boc

Scrieţi: Suma unghiurilor unui triunghi este 180º. E aşa pe răspunderea mea. Învăţaţi pe dinafară tabelul lui Mendeleev. E aşa pe răspunderea mea. Cosorul lui Moceanu a fost inventat de Moceanu - aţi notat?

20 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: De ce nu trebuie să plece guvernul Boc

Cristian Tudor Popescu: De ce nu trebuie să plece guvernul Boc (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Prof. Emil Boc, prof. Daniel Funeriu, prof. Marko Bela, prof. Gh. Ialomiţianu, prof. Gabriel Oprea, prof. Valeriu Tabără, prof. Cătălin Predoiu... Mulţi profesori în guvernul României. Niciunul dintre ei n-a avut vreo tresărire la asumarea răspunderii de către guvern pentru Legea Educaţiei. Că sunt cei mai proşti miniştri din istoria Palatului Victoria, asta nu mai trebuie demonstrat că plictisim lumea, dar faptul că n-au sesizat nonsensul alăturării noţiunilor de "asumare a răspunderii" şi "educaţie" arată cât au înţeles domniile lor din meseria de dascăl.

Nu poţi să înveţi pe nimeni nimic pe răspunderea ta. Orice spune elevilor un profesor adevărat, nu un purtător de catalog, e urmat de o demonstraţie, de o susţinere, cu exemple şi analogii, cu putere de convingere şi, nicidecum în ultimul rând, cu pasiunea dezbaterii.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici