Cristina Ionescu este noul secretar general adjunct al Senatului

Senatul a validat-o miercuri în funcţia de secretar general al Senatului pe Cristina Ionescu, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Decizia a fost luată, prin vot electronic secret, cu 58 de voturi „pentru”, 14 contra şi şase abţineri.

1050 afișări
Imaginea articolului Cristina Ionescu este noul secretar general adjunct al Senatului

Cristina Ionescu este noul secretar general adjunct al Senatului

„Pe ordinea de si, avem numirea unui secretar general adjunct al Senatului. Conform prevederilor regulamentului, numirea secretarului general adjunct se face la propunerea Biroul Permanent. În şedinţa de azi, s-a hotărat propunerea doamnei Cristina Ionescu pentru funcţia de secretar general. Întrucât în regulament nu se stabileşte procedură de vot obligatorie, vă propun procedura de vot electonic secret.”, a afirmat preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu.

Senatorul USR George Dircă senator USR a solicitat CV-ul candidatului, despre care a afirmat că nu este public.

„Înainte de a acorda acest vot, vă solicit în numele USR, să ne puneţi la dispoziţie CV-ul candidatului, nici măcar nu ştim cum se numeşte acest candidat, nici nu ştim ce pregătire are. Pentru a putea acorda acest vot, vă rugăm ca la Ordiena de Zi să fie ataşat şi CV-ul candidatului şi să amânăm votul.(...) Eu cred că cu voturile membrilor din BP, candidatul nu va fi validat, aveţi nevoie de votul majorităţii, soliciatrea noastră este normală, de ce să nu punem un CV pe site-ul instituţiei, este o memorie instituţională. Trebuie ca toată lumea, nu doar membrii BP să ştie cine este eprosana respectivă. Noi nu ştim nici dacă este o persoană de sex feminin sau masculin”, a explicat Dircă.

Teodor Meleşcanu a afirmat că decizia revine Biroului permanent, iar senatorii au doar datoria de a valida sau respinge candidatura.

„Există o decizie adoptată de Biroul permanent, asta este procedura. La Biroul permanent au fost circulate CV-urile, ne rămâne în plen, doar să decidem, să validăm sau să respingem candiatura, nu putem să reluăm”, a reiterat Meleşcanu.

Totodată, senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat că CV-ul candidatului este public, deoarece a mai ocupat şi în trecut funcţia de secretar general adjunct al Senatului.

„CV-ul este public. Dacă ar fi fost citit cu atenţie, nu este nimic secret, este accesibil tuturor, nu doar membrilor BP. Ar fi aflat de acolo, colegii noştri, că doamna a mai ocupat această funcţie.”, a conchis membrul PSD.

Taguri:
plen,
secretar,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici