Criza energiei. Iohannis: Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste preţuri mari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că liderii europeni vor discuta despre criza energiei: „Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste preţuri mari, în condiţiile în care, de exemplu, nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită”.

406 afișări
Imaginea articolului Criza energiei. Iohannis: Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste preţuri mari

Criza energiei. Iohannis: Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste preţuri mari

„Vom discuta despre preţurile enorme la care a ajuns gazul, despre preţul mare în general la energie şi despre ce se poate face, fiindcă aceste preţuri există. Noi am luat acasă măsuri, există măsuri de compensare, însă aceste măsuri nu pot merge la infinit. Trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste preţuri mari, în condiţiile în care, de exemplu, nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită. Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piaţa pentru a vedea cum putem să îmbunătăţim condiţiile concurenţiale în aşa fel încât să existe o concurenţă reală şi să existe evident o protecţie a consumatorului în acest sens”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

Acesta a precizat că va reitera nevoia actului delegat, „care stabileşte că gazul şi energia nucleară sunt energii bune de tranziţie, dacă ne îndreptăm spre o economie verde. Pentru noi, acestea două sunt vitale şi aceste lucruri trebuie subliniate foarte clar”.

Preşedintele a spus că o altă temă a Consiliului European este cea a securităţii şi a busolei strategice.

„Busola strategică este un document care va stabili cum se orientează UE în anii, în deceniile care vin şi în zona de securitate, în zona de securitate economică. Eu voi sublinia foarte clar importanţa deosebită strategică a întregii regiuni a Mării Negre, importanţa consolidării securităţii la Marea Neagră şi în acelaşi timp importanţa colaborării între UE şi NATO. Este nevoie de sinergie, de colaborare pozitivă şi nici într-un caz nu putem să acceptăm paralelisme între NATO şi UE”, a adăugat şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici