Criza gunoiului din Sectorul 1. Clotilde Armand, apel către consilierii locali: mandatarea, necesară pentru rezilierea contractului cu Romprest

  • Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să se prezinte la şedinţa CL.
  • Primarul Sectorului 1 vrea să fie mandatat pentru a cere în Justiţie recuperarea daunelor şi rezilierea contractului cu Romprest.
  • Clotilde Armand: Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul pe stradă şi că serviciul public este în colaps.
1654 afișări
Imaginea articolului Criza gunoiului din Sectorul 1. Clotilde Armand, apel către consilierii locali: mandatarea, necesară pentru rezilierea contractului cu Romprest

„Tribunalul a spus expres că trebuie această mandatare ca să pot să cer în Justiţie recuperarea daunelor şi rezilierea contractului. Fără această mandatare nu pot să cer asta în Justiţie”, spune Clotilde Armand.

Aceasta insistă asupra importanţei conştientizării problemei: „Consilierii să fie conştienţi că fără participarea lor nu vom rezolva problema gunoiului. Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul. E important ca ei să fie la un nivel de responsabilitate mai sus decât au fost până acum. Fără votul consilierilor, care sunt parte în acest contract, nu vom putea să cerem cei 50 de milioane de euro înapoi şi nici rezilierea contractului. Dacă nu vin înseamnă că, pur şi simplu, le place situaţia asta, le pace faptul că serviciul public este în colaps, că avem gunoiul pe stradă”.

Ea face apel către toţi consilierii locali din Sectorul 1 al Capitalei să participe la şedinţa de marţi şi să-i ofere mandat de reprezentare în instanţă.

Clotilde Armand a convocat o nouă şedinţă de urgenţă pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanţa de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.

„Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiţie. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanţa a hotărât: <Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active>”, anunţa luni Clotilde Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici