Croitoru: Am stabilit întâlniri punctuale, am înţelegeri viabile

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat că nu a fost informat de vreo schimbare a programului de niciunul dintre liderii partidelor cu care a stabilit întâlniri pentru consultări, având înţelegeri ferme cu ei, dar va accepta şi o întâlnire comună cu liderii PSD, PNL, UDMR, PC şi minorităţi.

21 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Am stabilit întâlniri punctuale, am înţelegeri viabile

Croitoru: Am stabilit întâlniri punctuale, am înţelegeri viabile (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu am fost contactat de nicunul dintre liderii de partide cu care am stabilit întâlniri, conform programului pe care l-am anunţat sâmbătă. Am înţelegeri viabile. Am avut o convorbire cu domnul Crin Antonescu şi nu pot să ignor că a confirmat că ne vedem luni la ora 16:00. La fel cu Varujan Pambuccian, mâine (luni - n.r.) la ora 18:00. De altfel, dacă domnul Geoană îmi va propune o întâlnire comună, după cum am auzit din presă, îl voi ruga să caute o altă oră, pentru că marţi la ora 14:00 am stabilit o întâlnire cu liderul UDMR, Marko Bela", a spus Croitoru.

Preşedintele PSD, Mircea Geaonă, a anunţat că liderii PSD, PNL, UDMR, PC şi al grupului minorităţilor naţionale îl invită pe premierul desemnat, Lucian Croitoru, la o întâlnire comună, marţi, la Sala drepturilor omului din Palatul Parlamentului.

"Avem decizia unanimă a reprezentanţilor majorităţii, inclusiv a colegilor de la UDMR, cu care am avut o consultare permanentă în cursul acestei zile, să-i oferim domnului Croitoru o întâlnire comună, marţi, la ora 14,00, la Sala Drepturilor Omului din Parlamentul României", a spus Mircea Geoană. El a menţionat că alegerea sălii a fost indicată către simbolistica acestui moment important.

"Eu am avut convorbiri cu anumiţi oameni şi am înţelegeri punctuale. În acest moment consider că am un program de consultări. Este adevărat că domnul Geoană nu mi-a dat un răspuns. Dar, ceea ce am stabilit cu fiecare lider în parte nu poate fi modificat decât de aceştia, nu de alt lider", a afirmat Lucian Croitoru.

Geoană a mai spus că speră ca Lucian Croitoru să-şi depună mandatul de premier desemnat, susţinând că acesta este folosit de Traian Băsescu drept "un iepure" şi că nu are niciun fel de şansă să găsească sprijin în Parlament.

Premierul desemnat nu a vrut să comenteze această declaraţie.

Lucian Croitoru, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că a avut convorbiri cu liderii partidelor parlamentare şi cel al grupului minorităţilor pentru stabilirea programului consultărilor cu aceştia, menţionând că aşteaptă duminică o confirmare a orei de întâlnire de la Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici