Croitoru: Eu am stabilit lista Guvernului, am insistat să fie un Guvern politic

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, la Realitatea TV, că el a fost cel care a stabilit lista Guvernului şi care a instat ca Executivul să fie politic, respingând "insinuările" conform cărora această listă i s-ar fi dat "de la partid, bineînţeles sub îndrumarea directă a preşedintelui".

27 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Eu am stabilit lista Guvernului, am insistat să fie un Guvern politic

Croitoru: Eu am stabilit lista Guvernului, am insistat să fie un Guvern politic (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu am fost cel care a stabilit lista membrilor Guvernului. Am văzut o altă insinuare pe diverse posturi de televiziune că această listă mi s-ar fi dat de la partid, bineînţeles, sub îndrumarea directă a preşedintelui. Eu am insistat cu tărie ca acest Guvern să fie politic, am spus acest lucru de la început. Domnul preşedinte a făcut un compromis, aşa a anunţat cel puţin, că vrea un premier independent, dar vrea un Guvern politic", a afirmat Croitoru, potrivit Realitatea TV.

De altfel, premierul desemnat a precizat că-i aparţine decizia de a aloca unele portofolii miniştrilor PDL demişi, iar Radu Berceanu a fost primul ministru de pe lista sa.

"Domnul Berceanu a fost primul ministru care a fost pe lista mea. A fost primul ministru pe care l-am pus pe această listă, a fost primul om în jurul căruia am construit, pentru că eu cred că domnul Berceanu este un foarte bun administrator şi nu mi-a fost impus", a susţinut el.

În ceea ce priveşte şansele acestui Guvern de a trece de Parlament, Croitoru a afirmat că, din discuţiile pe care le-a avut cu PDL şi cu preşedintele României, i s-a transmis că "există o şansă reală ca o majoritate să se formeze", ceea ce l-a determinat să continue formarea Cabinetului.

Premierul desemnat Lucian Croitoru şi-a prezentat, vineri, formula de Guvern, care cuprinde 14 ministere şi în care se regăsesc principalii miniştri ai Cabinetului Boc, membri PDL, respectiv, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Radu Berceanu, Mihai Stănişoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici