Croitoru: Vreau să încep consultările cu partidele cât de repede, dar încet

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, joi seară, la Antena 3, că doreşte ca de vineri să înceapă cât de repede consultări cu partidele, menţionând însă că nu a fost stabilit concret un calendar, că aceste discuţii nu se vor face în grabă şi că nu are un sentiment de siguranţă că va reuşi.

19 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Vreau să încep consultările cu partidele cât de repede, dar încet

Croitoru: Vreau să încep consultările cu partidele cât de repede, dar încet (Imagine: Mediafax Foto/Adriana Neagoe)

El a spus că va folosi toate resursele profesionale şi diplomatice de care dispune în consultările cu partidele.

Croitoru a mai spus că ştie că vor fi discuţii grele şi lungi.

Premierul desemnat a spus, referindu-se la momentul începerii consultărilor cu partidele şi la modul cum acestea se vor desfăşuta că va fi "repede, dar încet".

Croitoru a mai spus că ştie că va avea de discutat cu oameni politici cu experienţă.

Întrebat în legătură cu afirmaţia lui Mircea Geoană potrivit căreia PDL ar trebui să treacă în Opoziţie, Croitoru a spus că liderul PSD ar trebui să detalieze şi să îşi motiveze declaraţia.

El a ţinut să sublinieze că nu este membru PDL.

Lucian Croitoru a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX, după discuţia cu premierul în exerciţiu Emil Boc, că va începe vineri consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Cabinet.

"O să mă lămuresc cum trebuie făcut şi cu cine trebuie să încep. Mă gândesc să încep negocierile cât mai repede, de fapt vineri le voi începe", a spus Croitoru.

Întrebat dacă, în urma discuţiei cu Emil Boc, a stabilit o întâlnire cu PDL, el a arătat că a fost agreată varianta unei astfel de întâlniri pentru vineri, fără ca agenda întâlnirilor să fie însă definitivată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici