CSAT dezbate săptămâna viitoare decizia Chişinuăului de expulzare a doi diplomaţi români - surse

CSAT se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a discuta pe tema relaţiilor cu Republica Moldova, în special privind consecinţele deciziei autorităţilor de la Chişinău de a declara persona non grata doi diplomaţi români, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

2 afișări
Imaginea articolului CSAT dezbate săptămâna viitoare decizia Chişinuăului de expulzare a doi diplomaţi români - surse

CSAT dezbate săptămâna viitoare decizia Chişinuăului de expulzare a doi diplomaţi români - surse

Conform surselor citate, şedinţa CSAT pe această temă va avea loc marţi, la ora 15.00, iar printre subiectele abordate va fi şi situaţia creată în urma expulzării celor doi diplomaţi.

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, vineri, primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi ministrului de Externe Adrian Cioroianu să nu expulzeze diplomaţi moldoveni ca răspuns la gestul Chişinăului de a declara persona non grata doi diplomaţi români, au declarat surse oficiale.

Conform surselor citate, Băsescu le-a spus lui Tăriceanu şi Cioroianu că, în astfel de cazuri, în relaţiile cu orice stat, se obişnuieşte să se răspundă cu un gest similar. Şeful statului le-a propus, însă, acestora să nu reacţioneze astfel, argumentând că România are relaţii speciale cu Republica Moldova.

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, duminică, la Belgrad, că există o concordanţă la nivel politic în România de a nu lua o măsură similară privind expulzarea celor doi diplomaţi români din R.Moldova, precizând că o decizie în acest sens urmează să fie discutată săptămâna viitoare.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat, miercuri, că doi diplomaţi ai ambasadei României la Chişinău au fost declaraţi persona non grata pentru incompatibilitatea activităţii lor cu statutul diplomatic deţinut, aceştia trebuind să părăsească ţara în decurs de 24 de ore.

Cei doi diplomaţi români de la Ambasada României la Chişinău, declaraţi persona non grata de către autorităţile moldovene, sunt Laurenţiu Pinte - care ocupă funţia de secretar I - şi Vasile Nanea, consilierul cultural al misiunii diplomatice, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

Cei doi diplomaţi au revenit în ţară, joi după-amiază, prin Vama Albiţa, fiind însoţiţi de mai mulţi reprezentanţi ai Ambasadei României în Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici