CSAT s-a reunit luni seară la Palatul Cotroceni

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, luni seară, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, şeful statului urmând să facă o declaraţie de presă cu privire la tematica abordată în cursul zilei de marţi.

848 afișări
Imaginea articolului CSAT s-a reunit luni seară la Palatul Cotroceni

CSAT s-a reunit luni seară la Palatul Cotroceni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şedinţa a durat mai puţin de o oră.

Administraţia Prezidenţială a menţionat, într-un comunicat, că în cursul zilei de marţi şeful statului va face o declaraţie de presă cu privire la tematica abordată.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că autorităţile trebuie să fie pregătite în orice moment, menţionând însă că nu se modifică gradul de alertă teroristă în România.

Întrebat dacă se vor lua măsuri împotriva unor posibile atacuri teroriste, Igaş a răspuns: "Noi trebuie să fim pregătiţi în fiecare moment şi la atacuri teroriste, dacă discutăm de atacuri teroriste, dar cred că nu trebuie să impacientăm pe nimeni şi să fim vigilenţi e nevoie, dar nu cred că e cazul". El a arătat că nu va fi modificat gradul de alertă.

Şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că din informaţiile actuale nu există o ameninţare directă la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru precaut.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane. "Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a afirmat Obama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici