CSM: Declaraţiile lui Carmen Dan reprezintă afirmaţii de natură a afecta prestigiul justiţiei

Secţia pentru procurori a CSM transmite că declaraţiile făcute de ministrul Afacerilor Interne luni acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea ilegal şi reprezintă afirmaţii de natură a afecta prestigiul justiţiei din România.

1174 afișări
Imaginea articolului CSM: Declaraţiile lui Carmen Dan reprezintă afirmaţii de natură a afecta prestigiul justiţiei

CSM: Declaraţiile lui Carmen Dan reprezintă afirmaţii de natură a afecta prestigiul justiţiei

Secţia pentru procurori transmite, luni, că a luat act de declaraţiile publice ale ministrului de interne de luni, sub forma unor comentarii relative la modul de desfăşurare a urmăririi penale privind pe şefii Jandarmeriei şi un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne în dosarul violenţelor din data de 10 august 2018, potrivit cărora: „Eu văd lucrul acesta ca pe un ordin pe unitate, aşa cum m-am mai pronunţat, care de data asta a fost pus în aplicare mai clar şi mai precis. Plecând de la dictonul 'justiţia este oarbă', eu cred că acum este doar surdă, dar cu o privire foarte ageră în direcţia dinainte trasată ".

Procurorii din CSM avertizează că aceste declaraţii, care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, "reprezintă afirmaţii de natură a afecta prestigiul justiţiei din România".

Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii pun la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public şi cere un mesaj public echilibrat şi responsabil.

Reacţia vine după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august este o “încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului şi anume Jandarmeria Română” şi, totodată, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că "îi trasează procurorului general nişte sarcini”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici