CSM, după discuţia cu Iohannis: Au fost susţinute argumentele pensiilor,cu referire la deciziile CCR

Conducerea CSM a discutat, joi, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni despre pensiile de serviciu ale magistraţilor, în cadrul discuţiilor fiind punctate şi deciziile CCR în privinţa acestor drepturi,dar şi reglementările internaţionale.

1463 afișări
Imaginea articolului CSM, după discuţia cu Iohannis: Au fost susţinute argumentele pensiilor,cu referire la deciziile CCR

CSM, după discuţia cu Iohannis: Au fost susţinute argumentele pensiilor,cu referire la deciziile CCR

„În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), s-a derulat întâlnirea programată conform agendei între preşedintele CSM (Nicoleta Ţînţ, n.r.), vicepreşedintele CSM (Tatiana Toader, n.r.) şi preşedintele României. În cadrul discuţiilor, au fost susţinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraţilor, cu referire la deciziile CCR în materie şi de reglementările internaţionale”, a declarat judecătorul Daniela-Ioana Stăncioi, purtătorul de cuvânt al CSM.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea conducerii CSM.

CSM a transmis încă marţi că eliminarea pensiilor magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora.

Pensiile speciale au fost eliminate, marţi în şedinţa Camerei Deputaţilor din Parlament, cu 247 de voturi pentru şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcand militarii şi poliţiştii.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Cameră, în calitate de for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici