Csoma: O comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare ar genera probleme în administraţie

  • Comarasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare în luna iunie ar genera probleme în administraţie, a spus la RFI liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.
  • El consideră că o variantă mai bună ar fi comasarea localelor cu prezidenţialele.
189 afișări
Imaginea articolului Csoma: O comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare ar genera probleme în administraţie

Csoma: O comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare ar genera probleme în administraţie

Csoma Botond nu vede ca fiind o soluţie bună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare în luna iunie, variantă discutată la PNL şi PSD.

„Noi încă nu am luat o decizie cu privire la comasare. Dat fiind faptul că alegerile europarlamentare vor fi pe data de 9 iunie, iar mandatele aleşilor locali expiră la sfârşitul lunii septembrie, cred că s-ar crea un haos, pentru că trei sau patru luni de zile vom avea în paralel două sisteme, un sistem care a fost ales, consilii locale, cu membri aleşi, şi un consiliu local care mai are din mandat vreo patru luni; tot aşa, la primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene, vicepreşedinţi de consilii judeţene, am avea un sistem paralel haotic. Credem că acest lucru este o problemă. Ar îngreuna şi crearea majorităţilor locale din negocierile dintre diferitele partide", a arătat Csoma.

Liderul deputaţilor UDMR consideră că ar fi mai uşor de comasat alegerile locale cu cele prezidenţiale.

„Noi am şi depus un proiect de lege în acest sens. Eu cred că ar fi mai uşor să comasăm de exemplu alegerile locale cu cele prezidenţiale, pentru că preşedintele are alte atribuţii decât autorităţile locale. E o singură persoană, nu s-ar crea un haos ca şi în cazul aleşilor locali, că există două sisteme paralele, este un preşedinte ales, care intră în mandat peste trei luni", a mai arătat Csoma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici