CTP despre „Medalia de Onoare”, filmul în care joacă Ion Iliescu şi Victor Rebengiuc

"Cum de apare, împreună cu Ion Iliescu, pe panourile alea imense, domnul Rebengiuc, cel care a oferit sulul de hârtie igienică mâncătorilor de rahat ai comunismului?" Mi-a pus această întrebare o studentă la regie. I-am pus-o şi eu d-lui Rebengiuc. Răspunsul domniei-sale a fost: "Unu. Nu suntem împreună în poză, Iliescu stă în cârca mea. Doi. Cred că domnul Iliescu a folosit hârtia igienică, s-a şters cu ea, căci acum e curat la gură. Trei. Poza asta au făcut-o marketingii."

302 afișări
Imaginea articolului CTP despre „Medalia de Onoare”, filmul în care joacă Ion Iliescu şi Victor Rebengiuc

CTP despre „Medalia de Onoare”, filmul în care joacă Ion Iliescu şi Victor Rebengiuc (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Acest panou publicitar al "Medaliei de onoare" este emblematic pentru atitudinea faţă de cinema pe care o exprimă filmul regizat de Călin Peter Netzer pe un scenariu al lui Tudor Voican. Dl. Netzer nu doreşte să impună sau să propună spectatorului unghiuri de vedere originale, riscante, să îl provoace, să îl atragă pe un teren puţin sau deloc explorat al artei cinematografice. Mecanismul său "creativ" este invers, fiind caracteristic mai degrabă industriei publicităţii: să identificăm şi să punem în film toate clişeele cu priză la public sigură, verificată.

Citeşte mai departe editorialul lui Cristian Tudor Popescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici