CUI ÎI ESTE FRICĂ DE VLADIMIR PUTIN? - Gen.(r) Silviu Predoiu: ,,Are paşii pregătiţi! Problema este că cei care ar trebui să-i răspundă lui Putin sunt tot mai slabi pe zi ce trece”

  • Gen.(r) Silviu Predoiu: ,,Putin a fost ofiţer de informaţii şi ăsta este un şablon care nu se pierde. Eşti învăţat să gândeşti într-o anumită paradigmă, să-ţi pregăteşti un plan de acţiune”
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Sărăcia bagajului diplomatic occidental în raport cu Rusia este aproape dezarmantă”
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Putin le-a promis ruşilor o revenire la statutul Rusiei de putere imperială, nu comunistă, de putere şi influenţă. Vrea să se vorbească despre el!”
51326 afișări
Imaginea articolului CUI  ÎI ESTE FRICĂ DE VLADIMIR PUTIN? -  Gen.(r) Silviu Predoiu: ,,Are paşii pregătiţi! Problema este că cei care ar trebui să-i răspundă lui Putin sunt tot mai slabi pe zi ce trece”

CUI ÎI ESTE FRICĂ DE VLADIMIR PUTIN? - Gen.(r) Silviu Predoiu: ,,Are paşii pregătiţi! Problema este că cei care ar trebui să-i răspundă lui Putin sunt tot mai slabi pe zi ce trece”

Reamintim că Rusia a transferat trupe în Belarus înainte ca Minskul să anunţe exerciţii comune preconizate pentru luna viitoare, pe fondul temerilor că Moscova s-ar putea pregăti pentru o nouă ofensivă militară împotriva Ucrainei. Moscova neagă însă planurile de a lansa un atac.  

Gen.(r) Silviu Predoiu despre Vladimir Putin: „Putin a arătat că are abilitatea de a-şi transforma intenţiile în realităţi”

Există o disproporţie uriaşă între Rusia lui Putin de astăzi şi Occident? Cui îi este frică de Vladimir Putin? Care sunt atuurile şi care sunt vulnerabilităţile preşedintelui Rusiei? Cât de puternică se va dovedi SUA în tranşarea acestei provocări? Dar UE?

„Lumea vrea să ştie la ce să se aştepte şi dacă Vladimir Putin reprezintă o ameninţare. Mi se pare absolut justificat interesul şi încercarea de a ghici. Mă sperie puţin acest termen a ghici pentru că foarte mulţi ghicesc. Ghiceşti când nu ai informaţii, ghiceşti când nu eşti capabil să integrezi datele pe care le ai. Şi totuşi foarte mulţi îşi dau cu presupusul în legătură cu ceea ce se va întâmpla mai departe.

Mi se pare că este o disproporţie uriaşă între Rusia lui Putin de astăzi şi Occident. Putin nu este mai puternic sau mai bun decât a fost, este o persoană relativ constantă. Problema noastră este că cei care ar trebui să-i răspundă lui Putin sunt tot mai slabi pe zi ce trece.”

Gen.(r) Silviu Predoiu, despre umbra lui Putin în Occident: „La orice pas făcut de Occident, Putin răspunde prompt”

„Spuneam la un moment că cel mai bun predictor pentru acţiunile viitoare ale omului sunt acţiunile lui trecute. Experienţa lui de viaţă. Putin a fost ofiţer de informaţii şi ăsta este un şablon care nu se pierde. Eşti învăţat să gândeşti într-o anumită paradigmă, să-ţi pregăteşti un plan de acţiune şi să-i dai drumul când se întrunesc condiţiile prielnice pentru a duce cât mai aproape de reuşită. Putin gândeşte în acest fel. Se vede clar că el are paşi pregătiţi, la orice pas făcut de Occident, el răspunde prompt. Sărăcia bagajului diplomatic occidental în raport cu Rusia este aproape dezarmantă. Avem o problemă cu răspunsul la Putin.”

De ce / de cine îi este frică lui Putin? Gen.(r) Silviu Predoiu: „Nu-i este frică că va fi atacat de la Deveselu sau de la Kogălniceanu sau de la o bază din Cehia sau Polonia”

„Nu! Problema lui nu este una de securitate, este una de imagine şi de orgoliu. El le-a promis ruşilor o revenire la statutul Rusiei de putere imperială, nu comunistă, de putere şi influenţă. Putin vrea să se vorbească despre el. Nici măcar nu am vorbit despre el ca o ameninţare până când nu s-a întâmplat asta. De vreun an de zile, brusc, toată lumea se uita la China. China era ameninţarea pentru SUA, pentru NATO, China era puterea în devenire. Fraţilor, dar de mine nu mai vorbeşte nimeni? De mine aţi uitat? (…) În momentul de faţă, Putin nu are echivalent pe măsură care să-i răspundă, iar situaţia actuală este rezultatul unei suprapuneri nefericite a incapacităţii şi indeciziei faptice a SUA, a incapacităţii UE de a vorbi pe o singură voce când este vorba de ameninţarea Rusiei, de provocare. Toate aceste două elemente, suprapuse pe profilul de personalitate a lui Putin – o persoană dominantă, ambiţioasă, hotărâtă, cu obiective clare pentru el, bine definite”, conchide general (r) Silviu Predoiu, invitat al emisiunii „InSecuritate”, de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici