Cum comentează Cîţu selectarea, fără licitaţie, a firmei GSP Power în PNRR

  • Florin Cîţu a vorbit despre selectarea, fără licitaţie, a firmei GSP Power în PNRR.
  • „Sunt proiecte şi sunt nişte tehnologii inovatoare, iar Comisia Europeană le-a văzut şi nu a menţionat nimic”, a declarat premierul.
  • Cîţu i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte public situaţia.
1977 afișări
Imaginea articolului Cum comentează Cîţu selectarea, fără licitaţie, a firmei GSP Power în PNRR

Cum comentează Cîţu selectarea, fără licitaţie, a firmei GSP Power în PNRR

„Sunt proiecte şi sunt nişte tehnologii inovatoare. L-am rugat pe ministrul Energiei (Virgil Popescu - n.r.) să vină public şi să prezinte exact despre ce este vorba, ca să nu mai avem dubii”, spune Florin Cîţu.

El precizează că a discutat PNRR cu oficialii Comisiei Europene.

„Comisia (Europeană - n.r.) a văzut aceste proiecte. Din ceea ce ştiu eu, nu a fost o discuţie despre a avea un aviz special pentru aceste proiecte. (...) Am discutat cu Comisia cam toate capitolele şi dacă era o problemă de întârziere cu un anumit articol ... De exemplu, noi am avut un alt proiect, iar Comisia a spus că nu va putea să fie niciodată aprobat şi am scos şi am pus altceva. Deci dacă exista o problemă, ar fi fost menţionat”, adaugă Cîţu.

Ministrul Inverstiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, spunea miercuri că nu ştie de ce a fost selectată, fără licitaţie, firma GSP Power pentru a beneficia de sute de milioane de euro din fondurile PNRR: „Este un proiect al Ministerului Energiei”.

PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, „implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac”, să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR.

CITEŞTE ŞI: Europarlamentar: Atenţionez guvernanţii că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici