Europarlamentar: Atenţionez guvernanţii că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, atrage atenţia că PNRR este făcut „de anumiţi privaţi în interesul lor” şi le transmite că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor pentru România.

397 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar: Atenţionez guvernanţii că furtul din bani europeni duce la suspendarea fondurilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Victor Negrescu acuză guvernanţii că au prezentat un plan pe care nu l-au citit.

„Am citit noi anexele şi am descoperit adevărul. Planul este făcut de anumiţi privaţi în interesul lor, nu al României. De aceea au ascuns până în ultima clipă documentele. Planul este plin de proiecte cu dedicaţie, milioane de euro pe consultanţă şi cursuri supra-evaluate pentru funcţionari. Aşa cum au făcut cu achiziţiile din timpul pandemiei, la fel vor să facă şi cu fondurile europene alocate românilor. }i atenţionez încă o dată pe guvernanţi că furtul din bani europeni conduce la suspendarea fondurilor pentru România. Acest lucru include şi traficul de influenţă. Orice suspiciune va fi anchetată de parchetul european şi conduce la blocarea PNRR”, a scris Negrescu, miercuri seara, pe Facebook, avertizând că urmează şi alte detalii pe această temă.

Acesta precizează că postarea sa nu este un atac la companiile care apar în PNRR, dar atrage atenţia că susţine participarea mediului privat la PNRR într-un mod transparent.

De altfel, PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, „implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac”, să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR.

Întrebat de jurnalişti despre această chestiune, ministrul Inverstiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, membru USR PLUS, a spus că nu ştie de ce a fost selectată, fără licitaţie, firma GSP Power pentru a beneficia de sute de milioane de euro din fondurile PNRR şi a aruncat mingea fierbinte în „ograda” PNL: „Este un proiect al Ministerului Energiei”, condus de liberalul Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici