Cum explică Ciucă absenţa lui Cîţu din delegaţia în Ucraina

  • Ciucă şi Ciolacu sunt doi dintre demnitarii români care au mers în Ucraina.
  • Iniţial, Marcel Ciolacu spunea că va merge la Kiev împreună cu Florin Cîţu.
798 afișări
Imaginea articolului Cum explică Ciucă absenţa lui Cîţu din delegaţia în Ucraina

FOTO Guvernul României

Au fost două vizite planificate separat, spune Nicolae Ciucă, întrebat de ce din delegaţia care a mers în Ucraina nu a făcut parte şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu.
 
„Au fost două vizite planificate separat. Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionaţi fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat de ce din delegaţie nu a făcut parte şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu.
 
Nicolae Ciucă afirmă că a vizitat Kievul la invitaţia premierului Ucrainei.
 
„Ea a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost numite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, conchide Ciucă.
 
Întrebat de ce s-a aflat de vizita lui Florin Cîţu şi de a sa nu, Ciucă a invocat nivelul de confidenţialitate a acestor vizite.
 
„Astfel de vizite într-o zonă de război trebuie să se planifice la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte. Sunt chestiuni care ţin de securitatea atât a celor care merg în vizite, cât şi a celor care găzduiesc astfel de vizite şi trebuie să înţelegem că este o ţară în război. Liderii, atât premierul, cât şi preşedintele, au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite. Şi atunci, în funcţie de disponibilitatea pe care au avut o s-a planificat vizita”, a conchis premierul.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat marţi, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Ei au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.
 
Iniţial, Marcel Ciolacu spunea că va merge în Ucraina împreună cu Florin Cîţu.
 
„Este stabilit în acest moment şi traseul şi mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât şi preşedintele Senatului. Cel puţin diplomatic, este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună”, spunea Marcel Ciolacu la un post de ştiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
cîţu,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici