Cum l-au sprijinit membrii PSD pe Nicolescu: au pichetat sediile PDL din ţară - FOTO

Sute de persoane, majoritatea membri PSD, au pichetat luni sediile PDL din mai multe oraşe din ţară, în semn de solidaritate cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, arestat preventiv pentru infracţiuni de corupţie.

130 afișări
Imaginea articolului Cum l-au sprijinit membrii PSD pe Nicolescu: au pichetat sediile PDL din ţară - FOTO

Cum l-au sprijinit membrii PSD pe Nicolescu: au pichetat sediile PDL din ţară (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Sibiu: Aproximativ 50 de persoane, membri ai organizaţiei municipale a PSD, au pichetat timp de un sfert de oră sediul PDL Sibiu, în semn de protest faţă de arestarea lui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Protestatarii au fluierat şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, precum "Băsescu nu uita, România nu-i a ta", "Tovarăşe Ceauşescu, fă-i chemare lui Băsescu", "Jos dictatorul" şi "Hoţii".

Braşov: Aproape 40 de membri ai PSD, cărora li s-au alăturat şi zece reprezentanţi ai PNL, au protestat în faţa sediului PDL, strigând sloganuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a "poliţiei politice".

Protestul PSD Braşov nu a fost autorizat.

Bistriţa: Circa o sută de membri PSD din judeţul Bistriţa-Năsăud au pichetat, timp de 45 de minute, sediul PDL, printre aceştia fiind numeroşi primari şi foşti şefi de instituţii descentralizate.

Social-democraţii s-au adunat în faţa sediului PDL din centrul Bistriţei, au stat şi au discutat, nu au afişat niciun fel de pancarte şi nici nu au strigat lozinci.

Iaşi: Câteva zeci de membri PSD pichetează, luni după-amiază, sediul PDL Iaşi, cerând democrat-liberarilor să nu amestece politicul în justiţie şi purtând pancarte cu mesaje precum "Nicolescu - dosar politic", "Justiţie egală pentru toţi".

Suceava: Aproximativ o sută de membri PSD au participat la pichetarea sediului PDL din centrul municipiului Suceava, aceştia având pancarte cu inscripţii de genul "Jos statul poliţienesc", "Nicolescu nu e un pericol public" sau "Stop telejustiţiei".

În sediul PDL Suceava nu se afla nimeni, iar pichetarea a durat aproximativ un sfert de oră, printre participanţi fiind doar consilieri judeţeni sau locali, dar niciun parlamentar social-democrat.

Piatra Neamţ: 15 membri PSD, cu eşarfe roşii la gât, s-au plimbat în preajma sediului PDL din municipiu întrucât nu aveau autorizaţie pentru organizarea unui protest.

Aceştia au mers de mai multe ori prin faţa sediului democrat-liberalilor, după care traversau strada şi apoi reveneau pe acelaşi traseu.

Botoşani: Pichetarea a durat aproximativ două minute, până când cei aproximativ 40 de protestatari au fost avertizaţi de jandarmi că vor fi amendaţi.

Astfel, la Botoşani protestatarii au venit în faţa sediului PDL, având o pancartă pe care scria "Jos poliţia politică a PDL", iar la scurt timp o patrulă de jandarmi le-a cerut să părăsească zona întrucât acţiunea este ilegală, nefiind autorizată.

Oradea: Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat în Parcul Traian. În timpul pichetării care a durat mai puţin de o jumătate de oră, participanţii au stat în grupuri de câte opt, timp de câte un minut, în faţa sediului PDL.

Târgu Mureş: Peste 40 de membri ai PSD s-au adunat, în jurul orei 15.00, în faţa sediului PDL din Târgu Mureş, unde era afişat un banner cu mesajul "Decât să pichetaţi, mai bine să sprijiniţi justiţia".

PSD-iştii au venit cu câte o garoafă albă, punând la finalul protestului florile în faţa sediului PDL. Protestul nu a fost autorizat.

Arad: Aproximativ 50 de membri şi simpatizanţi ai PSD s-au adunat, luni după-amiază, în faţa sediului PDL Arad. Imediat ce s-au aşezat în faţa sediului PDL, jandarmii care aşteptau într-un microbuz au coborât şi l-au întrebat pe liderul manifestanţilor despre acţiune şi i-au pus în vedere că aceasta nu este autorizată, cerând grupului să părăsească locul în care se afla.

Pe balconul sediului PSD, protestatarii au afişat un banner pe care scria "Jos poliţia politică PDL".

Întreaga acţiune a durat aproximativ zece minute, organizatorii spunând că ea a fost pentru susţinerea lui Constantin Nicolescu şi pentru a cere "practici corecte în justiţie".

Timişoara: Aproximativ 150 de persoane, membri şi simpatizanţi PSD, pichetează sediul PDL Timiş. Protestatarii au pancarte pe care scrie "Justiţie corectă", "Stop abuzurilor portocalii", "Stop amestecului PDL în justiţie" şi "Apărăm statul de drept". Ei scandează "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", fluieră şi huiduie.

Cluj-Napoca: Peste 50 de persoane pichetează sediul PDL Cluj, la protest fiind prezenţi lideri ai PSD Cluj, consilieri locali şi judeţeni.

Oamenii au mers în faţa sediului PDL din Cluj-Napoca, majoritatea fiind membri PSD şi având afişe pe care scrie "Justiţia - da, cătuşe - ba", "Românul e mai sărac ca în ţara lui Mubarak".

Târgovişte: Aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi PSD au pichetat, timp de o jumătate de oră, sediul PDL. Protestatarii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor PDL.

Cele aproximativ 200 de persoane au fost nevoite să plece după aproape 30 de minute, întrucât mitingul nu era autorizat.

Ploieşti: Aproximativ 30 de membri PSD s-au adunat în jurul orei 15.00, în parcarea situată în faţa sediului PDL din municipiu. La faţa locului au fost mobilizaţi jandarmi şi poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici