Cum vrea PSD să închidă pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale

În acest moment prioritatea este închiderea „pentru totdeauna” a discuţiei despre pensiile speciale, spune, joi, preşedintele PSD Marcel Ciolacu. El afirmă că noua lege trebuie să respecte Constituţia şi să fie agreată de Comisia Europeană.

920 afișări
Imaginea articolului Cum vrea PSD să închidă pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale

Cum vrea PSD să închidă pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale

„Nu a zis nimeni că vine Ministerul Justiţiei (cu o lege care să conţină pensii speciale pentru grefieri - n.r.)... Printre avizatori este Ministerul Justiţiei. La cererea de plată numărul doi din PNRR deja lucrurile au depăşit un moment critic. Am primit semnalele de la Comisiei (Europene - n.r.) că este acceptată şi cred că ni se va da şi un termen de şase luni pentru a se închide ce mai este în discuţie, în două sau trei jaloane. Deci e un lucru foarte bun. Deci în acest moment prioritatea este să închidem odată pentru totdeauna discuţia despre pensiile speciale. Repet, pensiile militarilor sunt pensii ocupaţionale. Nu sunt pensii speciale. Peste tot în lume, la toţi partenerii din NATO pensiile speciale nu sunt considerate pensii speciale. Noi avem datoria de a face o lege corectă şi discutată cu Comisia Europeană şi acceptată, astfel încât jalonul să fie îndeplinit”, afirmă marcel Ciolacu.

El precizează că există în parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale, iniţiat de Guvern.

„Eeste o lege în Parlament. Ea a fost stopată din circuitul legistativ, să vedem raportul Băncii Moldiale. Nu putem să-i dăm pe repede înainte şi să scoatem o lege greşită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoţie, în ceea ce priveşte pensiile speciale, pe urmă să fie declarată neconstituţuională sau Comisia să nu fie de acord. Prioritatea mea e să închide acest capitol pentru totdeauna”, încheie Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici