Dacian Ciolos a vorbit cu Klaus Iohannis înainte să fie refuzat de PNL

Premierul desemnat Dacian Cioloş a spus vineri seara că a avut în cursul dimineţii, înainte ca PNL să spună că nu va susţine un guvern condus de el, o discuţie telefonică cu prreşedintele Klaus Iohannis.

4561 afișări
Imaginea articolului Dacian Ciolos a vorbit cu Klaus Iohannis înainte să fie refuzat de PNL

Dacian Ciolos a vorbit cu Klaus Iohannis înainte să fie refuzat de PNL

„Am avut o discuţie astăzi dimineaţă (vineri-n.r.), în care i-am spus cum au decurs discuţiile până atunci şi faptul că astăzi aşteptam o altă întâlnire după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut. Dânsul m-a ascultat şi mi-a spus să îl ţin la curent”, a spus Dacian Cioloş, la Digi24.

Acesta a precizat că va vorbi din nou cu preşedintele după răspunsul venit de la PNL.

„O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, cel puţin nouă, şi cred că sunt clare şi în spaţiul public, pentru că PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie”, a declarat Cioloş.

Acesta a amintit că în timpul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, preşedintele i-a spus că „în momentul de faţă şi din punctul lui de vedere e mai puţin vreme pentru jocuri politice, că e nevoie de asumare” şi l-a întrebat cum va obţine susţinere în Parlament: „I-am spus că prioritatea e să reconstruim coaliţia cu PNL şi UDMR, cu spijinul minorităţilor, că în niciun caz nu intenţionăm să negociem cu PSD sau cu AUR şi că în funcţie de rezultat vom decide cum mergem la departe”.

Dacian Cioloş a spus că a vorbit vineri şi cu preşedintele PNL Florin Cîţu.

„Da, astăzi am primit un telefon de la dânsul (Florin Cîţu-n.r.) după şedinţa din Biroul Executiv în care mi-a spus că poziţia PNL nu s-a schimbat în sensul că nu sunt de acord să susţină sub nicio formă un guvern pe care îl conduc. Nu mi-a pezentat nicio altă variantă”, a menţionat premierul desemnat.

USR a anunţat vineri că luni va depune în Parlamennt programul de guvernare şi lista de miniştri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici