Dacian Cioloş: Cum mai pot fi credibili Marius Budăi şi Gabriela Firea?

Premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demită unii miniştri, dacă chiar îşi doreşte să cureţe lucrurile, declară fostul premier Dacian Cioloş, în contextul scandalului legat de azilele de bătrâni.

650 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Cum mai pot fi credibili Marius Budăi şi Gabriela Firea?

Dacian Cioloş: Cum mai pot fi credibili Marius Budăi şi Gabriela Firea?

Dacian Cioloş spune la RFI că "asistăm la efectele felului în care s-a făcut politică în România de mulţi ani, în care politicienii s-au cocoţat pe un vârf de deal, de unde aveau impresia că pot să-i controleze pe cei din jur, la reţelele de politicieni cu alţi acoliţi în jur, care erau susţinuţi în funcţii publice, ca să dirijeze fonduri către partidele care-i susţineau sau către oamenii politici care-i susţineau şi încet-încet la o pierdere a încrederii populaţiei că oamenii aceştia care sunt puşi în funcţii pot face lucruri pentru ei".

Eurodeputatul Renew Europe consideră că unii miniştri ar trebui demişi, în scandalul azilelor de bătrâni: "Aceiaşi miniştri care au ştiut şi până acum de lucrurile acestea şi n-au făcut nimic au rămas în continuare în funcţii şi tot ei au acum în sarcină să asaneze sistemul. Cine o să creadă că acum o să facă lucrurile mai bine, din empatie, din determinare, din credinţa că aşa trebuie să funcţioneze lucrurile, mai bine, câtă vreme nu doar că au închis ochii, dar se pare, din informaţiile pe care le avem, că au şi acoperit oameni care au dus la situaţia pe care am cunoscut-o în acele centre din Ilfov (...). Eu m-aş fi aşteptat din partea premierului să ne spună că va da drumul la toate aceste controale, dar cu miniştri noi care să facă lucrul acesta şi care să aibă un minim de credibilitate, dacă domnul prim-ministru chiar îşi doreşte să cureţe lucrurile (...). Cum mai pot cei doi miniştri de la Familie şi de la Muncă şi Protecţie Socială să mai aibă credibilitate? Şi aici nici nu contează numele lor şi ce au făcut în trecut şi din ce partid fac parte, dar la ceea ce s-a întâmplat acum, cu dovezi clare pe masă, că oamenii aceştia au ştiut de luni de zile, dacă nu cumva şi ei or fi fost implicaţi, dar deocamdată să vorbim doar de faptul că au ştiut ce se întâmplă şi nu au luat măsuri, ce credibilitate mai au oamenii aceştia, cum să mai creadă cetăţenii că oamenii aceştia pot rezolva problema? Şi premierul, care nu are curajul să ia măsuri, pentru că probabil nu decide el singur, pentru că aşa se întâmplă într-un partid".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici