Dacian Cioloş: Ministrul Justiţiei trebuie să-şi continue activitatea

Premierul Dacian Cioloş consideră că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, trebuie să îşi continue activitatea, dar a luat notă de moţiunea simplă adoptată de Camerea Deputaţilor şi de poziţia partidelor, " în contextul campaniei elecetorale".

618 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Ministrul Justiţiei trebuie să-şi continue activitatea

Dacian Cioloş: Ministrul Justiţiei trebuie să-şi continue activitatea

"Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună precum şi de poziţiile exprimate de partidele politice, în contextul acestei perioade de pre-campanie electorală. Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care în gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de Ministrul Justiţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Din acest motiv premierul consideră că doamna ministru trebuie să îşi continue activitatea şi să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deţine", potrivit sursei citate.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, cu 155 de voturi ''pentru'', în condiţiile în care 60 de deputaţi - PNL şi minorităţile naţionale - nu şi-au exprimat votul.

Moţiunea cu titlul "Şi minciuna poate să ucidă" depusă de PSD cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a susţinut în plenul CSM că a minţit judecătorii de la CEDO în privinţa fondurilor alocate pentru penitenciare.

Ministrul Justiţiei le-a transmis marţi deputaţilor că s-a ajuns la moţiunea împotriva sa pentru că şi-a asumat să spună cu un limbaj plastic că împăratul este gol, ea întrebându-i pe aleşii cu experienţă de ce cred că s-a ajuns ca oamenii să protesteze în stradă împotriva corupţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici