Dacian Cioloş: Ordonanţa de Urgenţă privind votul din Diaspora va fi adoptată în această săptămână

Premierul Dacian Cioloş a declarat că în această săptămână va fi adoptată OUG privind suplimentarea secţiilor de vot pentru diaspora, adăugând însă că speră ca un număr cât mai mare de români să voteze prin corespondenţă la alegerile parlamentare.

298 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Ordonanţa de Urgenţă privind votul din Diaspora va fi adoptată în această săptămână

Dacian Cioloş: Ordonanţa de Urgenţă privind votul din Diaspora va fi adoptată în această săptămână (Imagine Cristi Vatavu / Mediafax Foto)

"Alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetăţenii români să voteze şi altfel decât erau obişnuiţi. Mă refer aici la cetăţenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondenţă şi sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot”, a spus, luni, premierul Cioloş la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

De asemenea, prim-ministrul a spus că guvernul va dispune, prin OUG, suplimentarea secţiilor de vot astfel încât să existe condiţii decente pentru toţi cei care vor să voteze.

"Pentru a ne asigura că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot vom adopta în această săptămână o Ordonanţă de Urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, şi suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din Diaspora, acolo unde dimensiunea comunităţilor face ca misiunile diplomatice să nu fie suficiente ca secţii de vot pentru a le asigura condiţii decente tuturor celor care vor să îşi exprime dreptul de vot", a mai spus Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici