Daciana Sârbu îi solicită lui Băsescu să nu promulge modificările la Legea vânătorii

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să refuze promulgarea proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii vânătorii nr. 407/2006, adoptat la finalul lunii februarie de Camera Deputaţilor şi care permite vânătoarea în parcurile naţionale.

13 afișări
Imaginea articolului Daciana Sârbu îi solicită lui Băsescu să nu promulge modificările la Legea vânătorii

Daciana Sârbu îi solicită lui Băsescu să nu promulge modificările la Legea vânătorii (Imagine: Mediafax Foto)

Daciana Sârbu precizează, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX, că, prin prevederile de la punctele 10 şi 12, se poate deschide calea către permiterea activităţilor de vânătoare în parcurile naţionale şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

"Acestea trebuie să rămână arii protejate, de importanţă naţională, ele făcând parte dintr-un preţios patrimoniu natural care trebuie ferit de orice ameninţare. A permite vânătoarea în asemenea spaţii ar echivala cu un atentat dramatic la adresa unei valori naţionale - biodiversitatea - şi, în acelaşi timp, ar transmite un semnal grav către întreaga societate românească", apreciază europarlamentarul PSD.

În opinia sa, în acest fel, clasa politică ar demonstra o lipsă totală de înţelegere a nevoii de protejare a mediului.

Daciana Sârbu menţionează că dezbaterea "verde", care priveşte modalităţi şi eforturi de prezervare a resurselor naturale, domină acum societăţile occidentale şi începe să fie percepută ca o prioritate inclusiv la nivelul decidenţilor politici. Uniunea Europeană, din care România face parte, este acum un deschizător de drumuri prin normele şi obiectivele pe care le impune membrilor săi. România nu are voie să devieze de la acest curs şi să adopte legi care pot afecta echilibrul şi diversitatea mediului, adaugă ea.

Europarlamentarul PSD consideră că promulgarea acestei legi ar fi o lovitură nepermisă adusă fondului natural al României şi un mesaj greşit adresat românilor, într-un moment în care clasa politică ar trebui să îi convingă pe oameni să trateze cu cât mai multă responsabilitate mediul înconjurător.

"Alăturându-se demersurilor societăţii civile, Daciana Sârbu îşi exprimă speranţa că preşedintele României nu va accepta acest act şi că Legea vânătorii va fi modificată în aşa fel încât să nu se mai permită niciun fel de activitate de vânătoare pe teritoriul parcurilor naţionale şi Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici