Congresul ALDE poate fi organizat cel mai devreme la sfârşitul verii. Partidul îşi alege conducere unică

Secretarul general al ALDE, deputatul Damian Florea, a precizat, joi, că, în mod realist, Congresul ALDE poate fi organizat cel mai devreme la sfârşitul verii, el arătând că este necesară, mai întâi, organizarea de alegeri în organizaţiile judeţene, proces care ar putea dura câteva luni.

575 afișări
Imaginea articolului Congresul ALDE poate fi organizat cel mai devreme la sfârşitul verii. Partidul îşi alege conducere unică

Damian Florea ( deputat ALDE): Congresul ALDE poate fi organizat cel mai devreme la sfârşitul verii (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

„Am avut discuţii cu colegi din întreaga ţară despre modul în care congresul ALDE se poate organiza (...) Le-am spus şi lor, realist, că cel mai devreme putem organiza Congresul partidului la sfârşitul verii. Deşi există opţiuni diferite în partid în acest moment, nu putem să ignorăm principiile democratice elementare pe care ALDE, în calitate de partid liberal, este obligat să le respecte”, a precizat Damian Florea într-o declaraţie de presă remisă joi MEDIAFAX.

El a arătat că, în baza prevederilor statutare, este normal să fie organizate alegeri mai întâi la nivelul organizaţiilor judeţene şi, la finalul acestui proces care poate să dureze câteva luni, să fie organizat Congresul partidului care va alege o conducere unică.

„A promova astăzi alegeri de la vârf către baza partidului înseamnă a ne contrazice propriile principii, propriile elemente doctrinare pe care le-am agreat la formarea ALDE. (...) Ţin foarte mult la proiectul ăsta, fiind cel care am depus actele de constituire ale ALDE la Tribunal. Şi aş fi dezamăgit ca ALDE de astăzi să uite ce ne-am asumat cu toţii atunci când s-a născut juridic acest partid”, a adăugat Damian Florea.

El a arătat că nu înţelege graba privind organizarea unui Congres.

„Îmi amintesc cum în 2015 şi 2016, fiind alături de cei doi co-preşedinţi în ţară, domnul Tăriceanu vorbea despre importanţa selecţiilor făcute prin alegeri directe, nu prin intermediari, nu prin delegaţi la conferinţele locale. Şi că pentru a avea legitimitate, toţi membrii trebuie să voteze. Ori asta cred că trebuie să se întâmple şi acum cu Congresul ALDE. Eu nu înţeleg graba aceasta”, a conchis secretarul general al ALDE.

Tariceanu, despre viitorul ALDE: Vom merge pe o formula de conducere unica, dupa congresul care va avea loc "cel mai probabil dupa Pasti"

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, la Senat, ca ALDE va renunta la formula actuala de conducere si va avea, dupa congres, o conducere unica. Tariceanu a anuntat ca un congres al ALDE va avea loc "cel mai probabil dupa Pasti".

"Acest lucru l-am discutat cu colegul meu Daniel Constantin si am convenit ca dupa congres aceasta formulata tranzitorie pe care am folosit-o dupa fuziunea celor doua formatiuni va fi abandonata. Deci, vom merge pe o formula de conducere unica", a declarat copresedintele ALDE.

Intrebat cum comenteaza unele afirmatii aparute in spatiul public, potrivit carora intre cei doi presedinti ai ALDE ar exista un conflict, Tariceanu s-a limitat la a spune ca intre acesta si Daniel Constantin nu exista nici o divergenta in legatura cu congresul ALDE, primul de dupa alegerile parlamentare.

"In legatura cu congresul nu avem nici o divergenta din doua motive: Primul motiv este ca in  statutul pe care noi il avem in momentul de fata - pe care l-am aprobat la congresul trecut - am hotarat ca dupa alegerile parlamentare se organizeaza imediat un congres la nivelul partidului. In al doilea rand am avut si o discutie politica cu domnul Daniel Constantin inainte de anul nou; nu stiu daca intre timp si-a schimbat punctul de vedere, nu mi-a transmis acest lucru. Avand in vedere aceste doua chestiunii, cel mai probabil dupa Pasti vom organiza congresul. In momentul de fata sunt o serie de organizatii care au solicitat acest lucru in organismele statutare", a mai declarat Tariceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici