Dan Barna: Avem o propunere prin care să poţi vota acolo unde munceşti

Preşedintele USR Dan Barna a declarat că partidul său are o propunere legislativă prin care să introducă posibilitatea de vot după rezidenţa fiscală, adică în localitatea locului de muncă. De asemenea, deputatul a anunţat şi o campanie pentru a încuraja lumea să-şi facă buletin acolo unde locuieşte.

162 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: Avem o propunere prin care să poţi vota acolo unde munceşti

Dan Barna: Avem o propunere prin care să poţi vota acolo unde munceşti

"Avem în vedere şi elementul acesta prin care rezidenţa fiscală să permită să votezi acolo unde munceşti. Dacă plăteşti contribuţii într-o localitate, să poţi să votezi acolo, pentru că foarte puţini, exact această componentă activă a societăţii despre care vorbeam şi care s-a activat politic şi-au schimbat buletinul. Avem, în paralel, şi o iniţiativă care se va desfăşura în următoarele luni prin care îi încurajăm pe oameni să-şi facă buletin acolo unde locuiesc, Vorbesc de orăşelele dormitor din jurul Bucureştiului, din jurul marilor oraşe. Sunt peste tot în Ilfov foarte mulţi locuitori", a declarat liderul USR Dan Barna, la Digi 24.

Acesta a spus că doreşte încurajarea activă a cetăţenilor să-şi facă buletine prin facilitarea interacţiunii cu birocraţia, afirmând că unii părinţi păstrează buletinul de Bucureşti pentru copiii care merg la şcoală sau grădiniţă.

"Documente, pliante, cereri de formular, depus în poştă, transmis pe Facebook, «fă-ţi buletin de Crevedia», tocmai pentru a facilita interacţiunea cu birocraţia. Că mulţi se gândesc «mi-aş face, dar nu ştiu ce hârtii îmi trebuie». Colegii noştri din aceste localităţi, din filialele noastre, vor merge cu campanie pe linia aceasta, tocmai pentru a-i încuraja pe oameni să-şi facă buletin. Mulţi îşi păstrează buletin de Bucureşti pentru accesul la grădiniţă sau şcoală pentru copii, care-i condiţionat de a fi pe o anumită stradă", a afirmat Dan Barna.

Taguri:
barna,
vot,
buletine

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici