Dan Constantin are cele mai multe şanse pentru şefia PC după plecarea Danielei Popa

Secretarul executiv al PC, Dan Constantin, fost director al APIA, are cele mai multe şanse de a deveni preşedinte al PC în locul Danielei Popa, dacă aceasta va primi aprobarea Parlamentului pentru postul din Consiliul pentru Supravegherea Asigurărilor, au declarat, miercuri, surse din partid.

127 afișări
Imaginea articolului Dan Constantin are cele mai multe şanse pentru şefia PC după plecarea Danielei Popa

Daniela Popa, preşedintele PC (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că Dan Constantin este un apropiat al preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. Potrivit surselor citate, secretarul general al PC, Codruţ Şereş ar fi interesat să-şi depună candidatura la şefia partidului, dar este posibil să renunţe, dat fiind că poate fi atacat pe motivul dosarelor penale.

Dan Constantin ar putea fi susţinut şi de purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă. "Eu l-aş vedea pe Daniel Constantin în această funcţie de preşedinte al partidului. Este un om tânăr, de viitor, foarte bun profesionist şi foarte deştept", a spus Ciucă. El a arătat că, de altfel, doreşte "o revoluţie a tinerilor de bună calitate în partid, fără să se renunţe la cei cu experienţă".

Ciucă a spus că nu vrea să candideze şi nu crede că preşedintele fondator, Dan Voiculescu, ar dori să preia şefia executivă.

PC îşi va alege un nou preşedinte al partidului la Congresul de la sfârşitul lunii februarie, în cazul în care actualul preşedinte, Daniela Popa, va fi votată de Parlament pentru un post de membru al Consiliului pentru Supraveherea Asigurărilor, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Bogdan Ciucă.

Ciucă a precizat pentru MEDIAFAX că în data de 23 ianurie va avea loc, la Braşov, Consilul Naţional al partidului, care va pregăti Congresul de la sfârşitul lunii februarie.

"Dacă Daniela Popa va pleca şi va renunţa la activitatea politică, Congresul va avea ca scop şi organizarea de alegeri la funcţia de preşedinte al partidului şi vicepreşedinţi", a spus Ciucă.

Secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a precizat pentru MEDIAFAX că o să decidă dacă va candida pentru postul de preşedinte al partidului, după discuţiile din Consiliul Naţional al partidului, arătând că în formaţiune sunt valori care pot să-şi asume această funcţie.

Şereş a mai spus că PC trebuie să decidă şi în legătură cu postul care va rămâne vacant în Parlament pentru colegiul din sectorul 4 dacă Daniela Popa va pleca din Camera Deputaţilor.
PC va propune PSD un candidat conservator pentru acest colegiu, a arătat Codruţ Şereş, care a adăugat că speră ca partenerul din Alianţă, PSD, va fi de acord.

"La acest colegiu pentru Camera Deputaţilor din sectorul 4 a câştigat Daniela Popa, este sub colegiul de senator Dan Voiculescu şi este sub fieful nostru, având în vedere că primarul sectorului 4 este Cristian Popescu Piedone, cineva de la PSD nu prea ar avea de ce să candideze", a adăugat Şereş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici