Dan Diaconescu: PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale

Candidatul PPDD la alegerile din 2 noiembrie, Dan Diaconescu, a declarat, joi, că PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis în turul II al scrutinului prezidenţial, el propunând "susţinerea celui care astăzi este prim-ministru".

5498 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu: PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"M-am consultat în ultimele trei zile pe de o parte cu telespectatorii mei, cu parlamentarii PPDD, cu liderii organizaţiilor judeţene. Pot să vă spun că 75% dintre sufragii înclină într-o anumită direcţie. Avem de ales între două variante, între un şef şi între adjunctul său, fiindcă unul dintre finalişti a încercat să fie adjunctul celuilalt chiar în primăvara acestui an. Evident că opţiunile celor 75% dintre suporterii mei, dintre alegătorii mei vor înclina balanţa către şef", a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu a susţinut că unul dintre candidaţii din turul II nu a dat niciun răspuns în ceea ce priveşte "cele 100 de măsuri" primite de el de la publicul său, în timp ce al doilea finalist agreează 20 din aceste măsuri.

"Vă anunţ că nu îl voi vota pe Klaus Iohannis, că PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis. Vă anunţ, de asemenea, că Victor Ponta rămâne un mare adversar politic al meu (...), sper ca odată ajuns preşedinte să onoreze toate aceste promisiuni, toate aceste obiective pe care le-a însuşit din programul meu politic. În cazul în care nu o va face, vom reîncepe războiul împotriva sa (...). Prin urmare, propunem acest embargo, propunem susţinerea celui care astăzi este prim-ministru, a celui pe care poporul l-a votat în numărul cel mai mare în primul tur. Aşadar, invit pe toţi românii să se prezinte la vot şi să facă ceea ce doresc ei în cabina de vot. Nu voi tranzacţiona niciodată, nu voi negocia cele 400.000 de voturi, dar le voi spune românilor, din această seară până duminica viitoare, să nu îl voteze pe Klaus Iohannis", a spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a obţinut la alegerile din 2 noiembrie 4,03% din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici