Dan Mihalache: Invitarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PSD, o gafă copilărească

Europarlamentarul Dan Mihalache a declarat, vineri, într-o conferinţă, că invitarea lui Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PSD pentru Parlamentul European a fost "o gafă copilărească" .

7 afișări
Imaginea articolului Dan Mihalache: Invitarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PSD, o gafă copilărească

Dan Mihalache: Invitarea lui Băsescu la lansarea candidaţilor PSD, o gafă copilărească

"Gafa a plasat PSD în postura nefericită de elev indisciplinat care ia lecţii de la marele cârmaci", a spus Dan Mihalache, care a fost deranjat de faptul că şeful statului a atacat partidul şi pe liderii acestuia într-un moment extrem de important.

Social-democratul a spus că "Traian Băsescu este un preşedinte autoritar care trebuie contestat şi nu legitimat", în opinia lui acest lucru putându-se face doar prin constituirea unei "coaliţii politice care să îi poată pune stavilă".

De altfel, Dan Mihalache a spus că din cauza "tentaţiilor autoritare" Băsescu se aseamănă cu Aleksandr Lukasenko, mai ales că "a demonstrat fără drept de apel că nu dă doi bani pe Constituţie".

În opinia lui Mihalache, de la instalarea la Cotroceni, "Traian Băsescu a instaurat paranoia în viaţa politică din România".

Băsescu a participat, luni, la Sala Palatului, la lansarea oficială a candidaţilor PD pentru Parlamentul European, ocazie cu care i-a asigurat pe cei prezenţi că va avea loc un referendum pentru uninominal şi le-a urat democraţilor, "ca oricărui partid", succes la începutul campaniei electorale.

"Însă dumneavoastră vi-l urez din inimă", le-a spus Băsescu celor prezenţi, luni, la Sala Palatului.

În declaraţia de presă susţinută marţi seară la Cotroceni, în care a anunţat că a semnat decretul privind referendumul, Băsescu s-a referit şi la acuzaţiile că ar vrea să ajute Partidul Democrat în campania pentru europarlamentare.

"Doamnelor şi domnilor, cu sau fără tema votului uninominal, sper că nimeni nu-şi imaginează că mă voi duce să-l susţin în campanie pe Ion Iliescu sau pe Hrebenciuc, sau pe Orban, sau pe ştiu eu ce alt politician, Crin Antonescu, care nu trece o zi să nu mă jignească", a spus, marţi, Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici