Dan Suciu: Ancheta corpului de control al premierului asupra achiziţilor publice în spitale durează,situaţia e complexă

Prezentarea publică a "contractelor cu dedicaţii" care s-au dat în sistemul de sănătate, anunţată de premierul Dacian Cioloş în urmă cu două săptămâni, va mai întârzia pentru că "ancheta durează mai mult şi situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere", a spus, Dan Suciu

546 afișări
Imaginea articolului Dan Suciu: Ancheta corpului de control al premierului asupra achiziţilor publice în spitale durează,situaţia e complexă

Dan Suciu: Ancheta corpului de control al premierului asupra achiziţilor publice în spitale durează,situaţia e complexă

La sfârşitul şedinţei Executivului, joi, jurnaliştii prezenţi la Palatul Victoria i-au amintit purtătorului de cuvânt al Executivului că premierul Dacian Cioloş a afirmat cu două săptămâni în urmă ca va prezenta opiniei publice rapoartele preliminare ale controlului efectuat de corpul său de control referitoare la achiziţiile publice care s-au făcut în sistemul de sănătate, respectiv, aşa cum s-a exprimat şeful Guvernului atunci, "contractele cu dedicaţie", iar perioada anunţată s-a scurs.

"O să anunţăm, o să le prezentăm public în momentul în care premierul semnează pentru luarea la cunoştinţă a acestei situaţii, dar în momentul în care vor fi gata. Din cât estimăm în acest moment, ancheta durează mai mult şi situaţia e mai complexă decât pare la prima vedere şi vin cu detalii în momentul în care ancheta Corpului de control e gata", a spus Suciu.

El a amintit că atât Corpul de control al premierului, cât şi cel al Ministerului Sănătăţii, încă mai desfăşoară controale la unele spitale.

"Sunt mai multe lucruri de comunicat în momentul în care aceste lucruri vor fi de comunicat. Trebuie însă ţinut cont că o parte din anchetă este penală, pe care nu o face evident Corpul de control, dar Corpul de control dacă consideră necesar, transmite Parchetului o serie întreagă de informaţii de această natură. Nu-mi cereţi să confirm sau să infirm dacă corpul a trimis sau nu asemenea documente Parchetului pentru că nu vreau să discut despre o cercetară penală care e în curs", a spus Dan Suciu.

El a explicat că în momentul în care Dacian Cioloş a anunţat că peste două săptămâni va face publice contractele cu dedicaţie încă era ministrul Sănătăţii şi avea informaţii atât de la corpul său de control, cât şi de la corpul de control al ministerului.

"Există mai multe informaţii care trebuie coroborate, structurate ca atare, ca să nu venim cu alte detalii, dar repet, o parte din aceste informaţii pot, ar putea să facă parte din ancheta penală", a mai afirmat Suciu.

Jurnaliştii l-au întrebat şi pe preşedintele ANAP, Bogdan Puşcaş, prezent alături de Dan Suciu la brefing, dacă are cunoştinţă în baza căror criterii Hexi Pharma a putut obţine un număr însemnat de contracte cu statul, iar el a făcut o referire în termeni generali.

"Pe parcursul anului 2015, 95% din procedurile de achiziţie publică au fost atribuite pe baza preţului cel mai scăzut. Indiferent că e vorba de acest producător sau de alţii, covârşitoarea majoritate a autorităţilor contractante a ales să atribuie pe baza preţului cel mai scăzut", a afirmat şeful ANAP, Bogdan Puşcaş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici