Dan Voiculescu: PC nu va renunţa la identitatea sa ideologică

Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a declarat, duminică, că formaţiunea sa "nu renunţă la indentitatea sa social-liberală", rămâne "promovării intereselor categoriilor sociale vulnerabile şi consolidării clasei de mijloc" şi a precizat că PC nu este membru al ALDE.

7 afișări

De asemenea, Voiculescu a precizat că în ceea ce priveşte candidatul PC pentru europarlamentare acesta este Codruţ Şereş, care va activa în Parlamentul European în cadrul grupului socialiştilor europeni.

În acest context, Voiculescu a spus că nu vede "nicio incompatibilitate în relaţia cu PSD", ci "mai degrabă o relaţie de complementaritate în ceea ce priveşte promovarea clasei mijlocii şi o poziţie comună în privinţa categoriilor vulnerabile social, aspecte care se regăsesc şi în oferta de guvernare a Alianţei".

PC a demarat procedurile de retragere din grupul ALDE din Parlamentul European şi de înscriere în grupul socialiştilor europeni (PES), a declarat, vineri, secretarul general al PC, Codruţ Şereş, arătând că europarlamentarii conservatori vor funcţiona în cadrul PES.

Şereş a făcut aceste precizări referitor la declaraţia secretarului general al PES, Philip Cordery, potrivit căreia grupul socialiştilor nu poate risca să aibă un membru al unui partid care nu este în PES, cum este cazul PC.

"Noi am demarat procedurile pentru retragerea din ALDE şi înscrierea în PES, proceduri care merg în continuare. Candidaţii PC pentru europarlamentare şi-au asumat prin declaraţii că, în cazul în care vor fi aleşi, vor opta pentru PES", a afirmat Şereş.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici