Dancă: Jumătate din miniştri ar fi trebuit demişi după prestaţia avută la Bruxelles/ Dăncilă, după gafele acestora: Ne-am prezentat cu demnitate şi profesionalism

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat vineri că jumătate dintre miniştri cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demişi în urma prestaţiilor din comisiile de specialitate de la Bruxelles, printre care şi Tudorel Toader şi Carmen Dan, care fie au minţit, fie au omis obiectivele României.

2077 afișări
Imaginea articolului Dancă: Jumătate din miniştri ar fi trebuit demişi după prestaţia avută la Bruxelles/ Dăncilă, după gafele acestora: Ne-am prezentat cu demnitate şi profesionalism

Dancă: Jumătate din miniştri ar fi trebuit demişi după prestaţia avută la Bruxelles/ Dăncilă, după gafele acestora: Ne-am prezentat cu demnitate şi profesionalism

"După prestaţia avută de membrii cabinetului Dăncilă în această săptămână la Bruxelles în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, jumătate dintre miniştri cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demişi astăzi de urgenţă. Înainte de a cere semnarea decretelor de numire a noilor miniştri, doamna Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a propriului cabinet şi să-i demită urgent pe cei care prin prestaţia lor nu au făcut decât să pună România la colţ în Parlamentul European sau să fie tratată cu amuzament. Aş începe cu prestaţiile celor doi miniştri în Comisia de justiţie şi afaceri interne, domnul Tudorel Toader şi Carmen Dan, care fie au minţit cu neruşinare, fie au omis cu ticăloşie obiectivele naţionale ale României", a declarat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

El a explicat că Tudorel Toader a minţit că sunt respectate recomandările Comisiei de la Veneţia, el făcând referire doar la două recomandări asupra magistraţilor şi modul de reprezentare în Consiliul Superior al Magistraturii.

"Domnul Tudorel Toader a vorbit despre respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, minţind grosolan, spunând că acestea sunt respectate aşa cum ele au fost formulate, invocând modificarea prin ordonanţele de urgenţă 90 şi 92 ca urmare a recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În fapt este vorba doar de două recomandări a Comisiei de la Veneţia la care face referire domnul Tudorel Toader, ignorând toate celelalte observaţii ale Comisiei de la Veneţia şi recomandările din raportul MCV. A vorbit doar de pensionarea anticipată a magistraţilor şi de modul de reprezentare în Consiliul Superior al Magistraturii. Nu despre acest lucru a fost vorba atunci când parlamentarii europeni au cerut cu insistenţă ca România să îşi exprime de la pupitrul Preşedinţiei Consiliului JAI un angajament ferm că nu vor mai continua cu modificările legislative în domeniul legislaţiei penale sau al organizării sistemului judiciar fără o consultare prealabilă a Comisiei de la Veneţia şi fără asistenţa experţilor Comisiei Europene", a adăugat Dancă.

Conform acestuia, "Partidul Naţional Liberal cere cu insistenţă, ca în momentul în care va fi elborată o nouă ordonanţă de urgenţă privind completurile de judecată, aceasta să fie elaborată după observaţiile Comisiei de la Venţia şi cu consultarea experţilor Comisiei Europene".

Ea a mai spus că ministrul de Interne, Carmen Dan, a omis ununul dintre obiectivele importante ale României, aderarea la spaţiul Schengen.

În opinia lui, Dăncilă ar trebui să remanieze mai mulţi miniştri.

"Sunt prestaţii jalnice ale miniştrilor cabinetului Dăncilă la care au asistat parlamentarii europeni şi opinia publică europeană şi naţională şi ca urmare, doamna Dăncilă ar trebui să ia măsuri urgente de remaniere a acestora şi de schimbare a lor din funţie pentru că în acest fel nu se poate asigura în mod eficient preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, nu mai fac referire la alte prestaţii de la minsitrul agriculturii până la ministrul finanţelor pe care le-a văzut întreaga opinie publică", conform purtătorului de cuvânt Ionel Dancă.

Dăncilă, după gafele miniştrilor la Bruxelles; Ne-am prezentat cu demnitate şi profesionalism

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Guvernul s-a prezentat în Parlamentul European cu demnitate şi profesionalism, chiar dacă mai mulţi miniştri au gafat în timpul audierilor de la Bruxelles.

„Încheiem o săptămână în care Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate şi profesionalism. Trebuie însă să remarc cu mâhnire două aspecte. Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva ţării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil! Ca prim-ministru, am considerat că am obligaţia să spun adevărul despre ţara mea, în faţa oficialilor europeni. Am dat asigurări, în toate întâlnirile pe care le-am avut, că guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care constituie fundamentul construcţiei europene, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, apărarea statului de drept şi asigurarea independenţei justiţiei sunt în centrul preocupărilor noastre”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că a transmis ”cu fermitate” oficialilor din Bruxelles că „cetăţenii români trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european”.

Viorica Dăncilă a afirmat că miniştrii cabinetului său au dat dovadă de profesionalism în privinţa prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul UE, în cadrul comisiilor Parlamentului European.

„În această săptămână, miniştrii noştri au prezentat în comisiile Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei Române. Am dovedit încă o dată că avem o echipă profesionistă, care ştie ce are de făcut şi care este angajată să avanseze în toate dosarele importante pentru proiectul european. Un punct important al vizitei la Bruxelles l-a reprezentat întâlnirea cu Comitetul Economic şi Social European. Am ţinut să fiu primul premier al unei ţări care deţine Preşedinţia rotativă şi care participă la o astfel de dezbatere, pentru a sublinia importanţa pe care o acordăm dialogului social. De asemenea, România este un partener responsabil, care şi-a îndeplinit şi va continua să îşi îndeplinească angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”, a conchis Dăncilă.

Mai mulţi miniştri au făcut gafe în timpul discursurilor ţinute la Bruxelles.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat miercuri în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

"A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât", a spus Daea, la Bruxelles.

Vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu a postat pe Facebook un film în care ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent în Parlamentul European, a încurcat foile în timp ce ţine un discurs despre priorităţile României la Consiliul UE şi ”a ajuns să vorbească fără noimă, sărind de la un subiect la altul”.

„Dăncilul de la Ministerul Muncii a încurcat foile la Bruxelles. Nici măcar foile pe care sunt scrise discursurile nu-i mai salvează pe miniştri din a se face de râs. La audierile de la Bruxelles, ministrul muncii Marius Budăi s-a încurcat şi a ajuns să vorbească fără noimă, sărind de la un subiect la altul. Budăi ar fi trebuit să prezinte priorităţile în cele 6 luni în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a scris pe Facebook Dan Vîlceanu.

Liberalul a adăugat că ministrul Muncii ”nu a înţeles nici el ce a citit” în timpul discursului susţinut în Parlamentul European.

„Ce a spus el la Comisia de Muncă din Parlamentul European? Mai nimic. Un timp, nici el nu a înţeles ce a citit. Acest ministru este cel care a semnat îngheţarea pensiilor prin ordonanţa 114/2018 şi apoi spunea ca are temeri că opoziţia va îngheţa pensiile când va ajunge la guvernare. O tâmpenie! PSD-ALDE îşi face campanie cu minciuni şi manipulări”, a conchis Vîlceanu.

În încheiere, deputatul PNL a afirmat că „românii au avut temerea ca ne va face de râs când va merge la Bruxelles şi s-a adeverit”.

Postarea lui Dan Vîlceanu este însoţită de un film cu ministrul Muncii, Marius Budăi, din Parlamentul European.

„Am speranţa că un acord va putea fi obţinut în cel mai scurt timp, astfel încât domeniul ocupării şi egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă ...reprezintă....scuzaţi-mă...afacerilor sociale..”, a afirmat Marius Budăi, în PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici