Dăncilă a vizitat Marea Moschee, cel mai mare lăcaş de cult din Kuwait

Viorica Dăncilă a transmis oficialilor din Kuwait, cu ocazia vizitei la Marea Moschee, că este necesară promovarea istoriei, culturii şi ştiinţei, informează Guvernul. Premierul a adăugat că, în România, comunitatea musulmană a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi.

437 afișări
Imaginea articolului Dăncilă a vizitat Marea Moschee, cel mai mare lăcaş de cult din Kuwait

Dăncilă a vizitat Marea Moschee, cel mai mare lăcaş de cult din Kuwait

Prim-ministrul a vizitat şi Centrul Cultural Abdullah Al Salem, unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume, care găzduieşte 22 de galerii cu peste 1.100 de exponate, a precizat Executivul de la Bucureşti, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

De asemenea, complexul include şi Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Ştiinţă, Muzeul de Istorie Islamică, Muzeul Spaţiului, precum şi Centrul pentru Arte Frumoase şi Teatru.

Sursa menţionată a adăugat că Viorica Dăncilă a subliniat, în cadrul vizitei, necesitatea promovării istoriei, culturii şi ştiinţei, exprimând în acest sens apreciere faţă de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităţilor din domeniul cultural şi ştiinţific, în vederea dezvoltării durabile şi eficiente a societăţii.

Totodată, şeful Executivului "a salutat modul de desfăşurare al Centrul Cultural Abdullah Al Salem, care, prin activitatea sa, prezintă cultura kuweitiană, islamică şi arabă, precum şi bogăţia şi diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului şi a lumii arabe".

Potrivit Guvernului, în dialogul cu interlocutorii kuwaitieni, Dăncilă a apreciat eforturile deosebite ale autorităţilor locale pentru deschiderea spaţiului educaţional, dincolo de instituţiile de învăţământ consacrate şi pentru stimularea curiozităţii şi interesului ştiinţific în rândul elevilor, studenţilor şi a publicului larg.

"Premierul Viorica Dăncilă a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării şi inovării, menţionând în mod special expertiza recunoscută pe plan internaţional a specialiştilor români în domenii precum inginerie, comunicaţii şi tehnologia informaţiilor", mai spun reprezentanţii Executivului, în comunicatul de presă.

Viorica Dăncilă a trasmis oficialilor kuwaitieni că în România comunitatea musulmană a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi.

"În discuţiile cu oficialii kuweitieni, prim-ministrul român a apreciat deschiderea autorităţilor de la Kuwait City faţă de minorităţile religioase, precum şi efotrurile făcute pentru integrarea acestora. Totodată, a subliniat că, de-a lungul timpului, întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi", conchide sursa menţionată.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, începând de luni, trei vizite în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici