Dăncilă, despre restructurare: Vom vedea la primul CEx cum vor evolua lucrurile/ Acum sunt importante alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă merge în continuare pe ideea remanierii guvernamentale, în condiţiile în care PSD ar vrea restructurarea, că rămâne de văzut cum vor evolua discuţiile în primul CEx. Premierul a precizat că importante acum sunt alegerile europarlamentare.

281 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre restructurare: Vom vedea la primul CEx cum vor evolua lucrurile/ Acum sunt importante alegerile europarlamentare

Dăncilă, despre restructurare: Vom vedea la primul CEx cum vor evolua lucrurile

„Nu am mai discutat la Comitetul Executiv naţional despre acest aspect. Cred că pentru noi acum sunt importante alegerile europarlamentare. Este foarte important să ne susţinem candidaţii, pe Natalia Intotero din această regiune. Cred că acesta este primul obiectiv. Vom vedea cum vor evolua discuţiile în primul Comitet Executiv naţional”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică la Lupeni.

Şeful Executivului afirma, vineri, că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Mare parte dintre social-democraţi vor o restructurare a Guvernului prin votul Parlamentului. Referitor la subiect, Liviu Dragnea declara, pe 25 aprilie, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici