Dăncilă explică cum a procedat PSD la votul ridicării imunităţii lui Tăriceanu

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri că PSD ”nu a făcut scut în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu” şi că fiecare senator a avut libertatea să îşi exprime opinia, după ce Senatul a respins Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul preşedintelui Senatului.

3362 afișări
Imaginea articolului Dăncilă explică cum a procedat PSD la votul ridicării imunităţii lui Tăriceanu

Dăncilă explică cum a procedat PSD la votul ridicării imunităţii lui Tăriceanu

”PSD nu a făcut scut în jurul domnului preşedinte Tăriceanu, fiecare senator a avut libertatea să îşi exprime opinia, aşa cum am menţionat de la început, nu cred că preşedintele partidului trebuie să fie cel care să indice o direcţie senatorilor şi deputaţilor. Senatorii şi deputaţii răspund în faţa electoratului care i-au trimis în Parlament şi fiecare senator, fiecare deputat cred că trebuie să facă acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD.

Ea a mai afirmat că PSD a înţeles foarte bine rezultatul votului din 26 mai.

”Am spus că nu o să mai vorbim despre justiţie, nu se dau OUG şi nici nu am da OUG pe coduri sau pe alte aspecte de genul acesta aşa cum a făcut guvernul Cioloş dar nu am văzut atunci nici o reacţie publică, deci noi am înţeles şi tocmai de aceea avem foarte mare deschidere de a aduce echilibru şi consens în societate”, a adăugat Dăncilă.

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi ”pentru”, 71 ”împotrivă” şo o abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici