Dăncilă roagă partidele să nu politizeze cazul din Caracal: E inadmisibil să permitem urcarea politicienilor pe această tragedie

Premierul Viorica Dăncilă a rugat partidele să nu politizeze cazul din Olt, precizând că este inadmibil ca oamenii politici să utilizeze crima din Caracal „pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală”.

255 afișări
Imaginea articolului Dăncilă roagă partidele să nu politizeze cazul din Caracal: E inadmisibil să permitem urcarea politicienilor pe această tragedie

Dăncilă, despre cazul Caracal: E inadmisibil să permitem urcarea politicienilor pe această tragedie

„Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor şi entităţilor implicate în acest proces – preşedintele României, Klaus Iohannis, STS, procurorul general. Cer totodată o atitudine responsabilă şi din partea partidelor, pe care le rog să nu încerce să politizeze acest subiect. Este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală. Am amânat deja Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de acţiuni ferme ca să luăm măsurile necesare şi să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a dat asigurări familiei Alexandrei şi românilor că „toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de funcţia deţinută”.

„Asigur familiile, pe toţi cetăţenii României, că toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de funcţia deţinută. Nu o să permit nimănui să se joace cu siguranţa şi cu vieţile oamenilor. Ca om, ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferinţă şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a le sprijini. Le transmit condoleaţe şi toată compasiunea mea. Pentru măsurile care se impun îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”, a conchis premierul.

Viorica Dăncilă l-a demis pe şeful Poliţiei Românie, Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. Ea a mai anunţat că l-a chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a îl demite.

Premierul şi- anulat deplasarea pe care o avea la finalul acestei săptămâni în filialele PSD din Moldova, având o întrunire de urgenţă la Palatul Victoria cu ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, şeful Departamentului de Urgenţă Raed Arafat şi ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.

Guvernul a decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru a eficientiza timpii de răspuns în situaţii critice, care va fi condus de Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici