Dăncilă susţine că nu a primit nicio comunicare de la Comisia Europeană. Propunerile pentru comisarul UE rămân la fel

Viorica Dăncilă a afirmat, într-o discuţie informală cu presa, că propunerile pentru poziţia de comisar european rămân aceleaşi, în contextul în care nu a primit niciun document sau informaţie de la preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

120 afișări
Imaginea articolului Dăncilă susţine că nu a primit nicio comunicare de la Comisia Europeană. Propunerile pentru comisarul UE rămân la fel

Dăncilă susţine că nu a primit nicio comunicare de la Comisia Europeană. Propunerile pentru comisarul UE rămân la fel

Încrederea Guvernului a fost retrasă joia trecută, prin adoptarea moţiunii de cenzură în Parlament. Klaus Iohannis a anunţat, marţi la Cotroceni, că premierul desemnat este Ludovic Orban.

Totodată, procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Comisiei Europene vor continua contactele cu autorităţile române, la fel cum vor continua şi cele cu Ungaria şi Franţa privind nominalizarea pentru funcţia de comisar european, având în vedere toate echilibrele care trebuie realizate, precum competenţele necesare, aspectele ce ţin de integritate şi inclusiv paritatea femei şi bărbaţi în noua Comisie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

Anterior moţiunii de cenzură adoptată de Legislativ, Viorica Dăncilă a anunţat că propunerea Executivului este Dan Nica, iar cea de rezervă este Gabriela Ciot, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici